Prins Emmanuel is jarig

Prins Emmanuel is jarig. Kind no. 3 van koning Filip en koningin Mathilde van België wordt morgen tien jaar. Het feestva...

Prins Emmanuel is jarig. Kind no. 3 van koning Filip en koningin Mathilde van België wordt morgen tien jaar. Het feestvarken staat hier op de foto met zijn vader en zijn oudste zus, kroonprinses Elisabeth. Over de jongeman is niet zo gek veel bekend: we weten uit filmpjes dat hij dol is op flensjes. En met zijn vader niet onaanzienlijk enthousiasme voor voetbal in het algemeen en de Rode Duivels in het bijzonder deelt. Naast een enorme hoeveelheid Saxe-Coburg en Gotha-genen, want ze lijken sprekend op elkaar. En lijken bovendien allebei even adorable verlegen.

Feestje voor de prins!

© Koninklijk Huis © Koninklijk Huis

Prins Emmanuel deed mee aan de fietspartij tijdens de laatste Autoloze Zondag en was deze zomer ook aanwezig bij de Nationale Dag. Inmiddels gaat hij alweer ruim een maand naar school. In september 2012 ruilde hij het Sint-Jan Berchmans College in Brussel in voor de Eureka school in Kessel-Lo. Ontdek hieronder wat voor school dat precies is en welke zaken Emmanuel daar leert. Deredactie.be sprak namelijk Anny Cooreman, de coördinator van Eureka Leuven (bron: deredactie.be).

De prins is ‘normaal begaafd’, maar heeft vermoedelijk dyslexie. Het Eureka is een school voor kinderen van 7 tot 14 jaar oud met leerstoornissen zoals deze. De klassen zijn er kleiner en de bedoeling is Emmanuel zo bij te spijkeren dat hij alsnog kan terugkeren naar het normale onderwijs. Daar gaan ze het morgen vast niet over hebben. Als je tien wordt, telt alleen keten met je broer en zussen: hierboven v.l.n.r. Eléonore (7), Emmanuel (10), Gabriel (12) en Elisabeth (bijna 14). En verder natuurlijk cadeautjes en teveel taart eten. Van harte van de noorderburen, Emmanuel!

© Koninklijk Huis © Koninklijk Huis

Laatste nieuws