Autumn Phillips is een familiemens

Cute, Autumn Phillips is echt een familiemens. En ontfermt zich tijdens het Festival of British Eventing dus niet alleen...

Lees ook

Cute, Autumn Phillips is echt een familiemens. En ontfermt zich tijdens het Festival of British Eventing dus niet alleen over haar dochter Isla (3 jaar, links), maar ook over haar nichtje Mia (rechts). Autumn (37) is getrouwd met Peter Phillips (37), zoon van prinses Anne en oudste kleinzoon van de Queen. Peter heeft geen titel omdat Anne wilde dat haar kinderen een zo normaal mogelijk leven zouden krijgen. Wel horen zowel hij als Autumn helemaal bij de Royal Family en zijn ze aanwezig bij alle hoogtepunten. Het stel woont in Londen en gaat in het weekend vaak naar Aston Farm, een cottage op het landgoed van Peters vader Mark Phillips.

Autumn wist niets van zijn familie

© Paris Match © Paris Match

Canadese Autumn Kelly deed als jonge twintiger wat modellenwerk – niet zo pikant als prinses Sofia – en speelde mee in de film ‘Rainbow’ en tv-serie ‘Sirens’. Heel enthousiast over acteren was ze niet, ze maakte meer werk van haar Verre Oosten studie. Peter Phillips leerde ze in 2003 kennen bij de Grand Prix in Montreal, waar hij destijds betrokken was bij WilliamsF1. Ze was er te gast als werknemer van de Amerikaanse computerfirma waarvoor ze als management consultant in Engeland werkte en combineerde dat met een bezoek aan haar familie.

Megan? Nee, Autumn!

Verloving 2007 © Hello! Verloving 2007 © Hello!

“Ik was meteen weg van haar,” zegt Peter. “Maar ik moest heel snel weer weg. Ik weet nog niet hoe het me is gelukt om binnen een half uur haar telefoonnummer en mailadres los te peuteren. Alleen wel stom dat ik dacht dat ze Megan heette. Ik kon wel door de grond gaan toen ze zei dat het toch echt Autumn was.” De twee gingen daten toen ze weer in Engeland waren.

O, Autumn, wat heb je je nu op je hals gehaald?

Pas zes weken na hun ontmoeting kwam ze er, “inmiddels smoorverliefd”, achter dat hij de kleinzoon van de Queen was, toen ze hen samen op televisie zag. “Hij stond naast prins William die zijn 18de verjaardag vierde,” zegt ze. “Ik kon mijn ogen niet geloven, ik dacht dat Peter gewoon een leuke, knappe Brit was. Toen ik hem voor alle zekerheid googlede zei mijn moeder: ‘O, Autumn, wat heb je je nu op je hals gehaald?'”

 Queen was ‘not amused’

© Anwar Hussein / Getty Images © Anwar Hussein / Getty Images

Nou, een semi-royal, dus. Autumn en Peter trouwden in 2008 met de zegen van de Queen. Die zowaar aanwezig was op de bruiloft, maar wel fronste over het feit dat het stel hun huwelijk voor 686.000 euro liet sponsoren door het tijdschrift Hello. Ze trouwden in St George’s Chapel bij Windsor Castle, Autum droeg een japon van Sassi Holford. Het stel woonde twee jaar in Hong Kong, maar keerde in 2010 terug naar Londen. Peter werkt voor SEL UK, waar hij managing director van sportsponsorschappen onder zich heeft. Dochter Savannah werd in 2010 het eerste achterkleinkind van de Queen, zusje Isla (spreek uit als Aila) kwam er twee jaar later bij.

Twee generaties dikke vriendinnen

© Daily Mail © Daily Mail

Autumn is geen kind aan huis in Buckingham Palace, maar gezien het feit dat Hare Majesteit bij de doop van haar eerste achterkleinkind was, is alles weer gladgestreken na het sponsordingetje. En Autumn stal bovendien het hart van haar licht intimiderende schoonmoeder Anne door tijdens een familiaire aanvaring beleefd doch kordaat voor zichzelf op te komen. Daar houdt Anne van, van vrouwen die zichzelf kunnen redden. Autumn is heel close met haar schoonzusje Zara Tindall. Ze gaan regelmatig met elkaars gezinnen een paar dagen weg en Savannah kreeg onlangs haar eerste Shetland pony van tante Zara. Ook kan Autumn het goed vinden met gravin Sophie, de vrouw van prins Edward. Haar dochters zijn dol op Lady Louise, de dochter van Sophie, die als elfjarige het toppunt van cool is voor de ukkies. Adorable!

Laatste nieuws

Zie ook