Deze celebrity transgenders moet je kennen

Chaz Bono (46), schrijver en muzikant, is het enige kind van Sonny en Cher. Tussen 2008 en 2010 maakte hij de transitie...

Chaz Bono (46), schrijver en muzikant, is het enige kind van Sonny en Cher. Tussen 2008 en 2010 maakte hij de transitie van Chastity Sun Bono naar Chad Bono. Dit zijn de celebrity transgenders (nationaal en internationaal) die je moet kennen, jong, soms wat ouder, maar allemaal even mooi.

Laverne Cox (31)

Amerikaanse actrice, reality tv-ster en vooral bekend van haar rol als Sophia Burset in de Netflix hitserie ‘Orange is the new black’. Laverne is de eerste openlijke transgender die genomineerd is voor een Primetime Emmy Award (2014). Fun fact: Laverne’s tweelingbroer, M Lamar, speelt in OITNB Marcus (Sophia voor haar transitie).

Jamie Clayton (37)

Laverne is niet de enige transgender die in een hitserie van Netflix te zien is: Jamie Clayton vertolkt de rol van Nomi Marks in Sense8 (kijktip!). Je herkent Jamie misschien nog wel van de VH1 reality-serie ‘Transform Me’, waarin interne en externe make-overs verzorgd werden door drie transgender-stylisten (Laverne Cox, Nina Poon en Jamie Clayton).

HANG OUT WITH ME AND MY 7 OTHER SELVES NOW! GO TO THE @netflix @youtube page! @sense8 #YouDontEvenNomi #AskSense8 XOXO

Een foto die is geplaatst door Jamie Clayton (@msjamieclayton) op

Alexis Arquette (46)

Alexis Arquette maakte de stap van Robert naar Alexis pas op latere leeftijd (eind 30). Alexis was al in haar tienerjaren op het witte doek te zien, o.a. als androgyn personage Alexis in ‘Down and out in Beverly Hills’, en had verder een kleine rol in ‘Pulp Fiction’ en ‘The wedding singer’.

Beroemde transgenders Robert Arquette Alexis Arquete © Frederick M. Brown/Getty Images

Carmen Carrera (30)

Carmen Carrera, geboren als Christopher Roman, is vooral bekend van RuPaul’s Drag Race en haar werk met beroemde fotograaf David La Chapelle. Carmen begon haar transitie na de opnames van RuPaul’s Drag Race. David La Chapelle’s Lifeball poster


Carmen Carrera

Leaving the @marcjacobs @maopr party last night. Had a blast! #NYFW #NYFW2015

Een foto die is geplaatst door Carmen Carrera (@carmen_carrera) op

Candis Cayne (44)

Candis Cayne is geboren als Brendan McDaniel. Ze is een van Amerika’s bekendste transgenders en rumour has it dat zij aan het daten is met Caitlyn Jenner…

Beroemde Transgenders Candis Cayne © Angela Weiss/Getty Images

Candis en Caitlyn: dating or not?

Caitlyn Jenner (65)

Bekende Olympiër en stiefvader van Kim Kardashian, Bruce Jenner, had dit jaar zijn grote coming out op de cover Vanity Fair als Caitlyn. Cailtyn is de beroemdste transgender op dit moment en deelt nog wekelijks haar wel & wee in de reality tv-serie ‘I am Cait’ op E!.

Beroemde transgenders Bruce Jenner Caitlyn Jenner © Hollandse Hoogte

Lea T (34)

Braziliaans supermodel Lea T is gewoon een van ’s werelds meest populaire modellen en was al in verscheidene modecampagnes te zien. Lea werd ontdekt door Riccardo Tisci die haar vroeg het gezicht voor de 2010 FW-campagne van Givenchy te zijn en poseerde zij naakt voor Vogue France en stond zoenend met Kate Moss op de cover van ‘Love Magazine’. Lea T is volgens Oprah ’s werelds eerste transgender supermodel, en als Oprah het zegt…

Kate Moss en Lea T op de cover van Love Magazine © Love Magazine

Lea T in Vogue France en tijdens Milan Fashion Week, beroemde transgenders links: © Vogue France, rechts: © Jacopo Raule/Getty Images

Balian Buschbaum (35)

Balian Buschbaum is net als Bruce Jenner een oud-Olympiër. Alleen won Balian als Yvonne Buschbaum een medaille.

Jay Kelly (15)

Jay Kelly (geboren als Jaya) is de jongste zoon van R. Kelly en kwam er op zijn 13de al vooruit man te willen zijn te zijn. Op social media nog wel. Go Jay!

Me and my LOVE THANG #2 @mi_ylno_namuh

Een foto die is geplaatst door Drea Kelly (@officialdreakelly) op

Loiza Lamers (20)

Je kent deze 20-jarige HNTM-deelnemer Loiza Lamers natuurlijk al. Helemaal na haar onthulling aan RTL Boulevard: ‘Ik ben transgender, ik ben geboren als jongetje’. Loiza is geboren als Lucas en gaat al vanaf haar 7de als meisje door het leven. Nog jonger dan Jay Kelly! Maar net zo’n beauty natuurlijk. En Loiza maakt ook nog eens kans om er met de titel ‘Holland’s Next Top Model’ vandoor te gaan.

Eindelijk mag ik het zeggen, IK ZIT IN HOLLANDS NEXT TOP MODEL!!!! #rtl5 #hntm #model

Een foto die is geplaatst door Loiza Lamers (@loizalamers) op

Isis King (29)

Loiza is niet de eerste transgender die aan een ‘Next Top Model’ programma heeft meegedaan. Isis King was haar voor in ‘America’s Next Top Model’.

Jenna Talackova (26)

Wist je dat Jenna Talackova gediskwalificeerd werd bij de Miss Universe Canada verkiezing omdat zij een transgender was? Ongehoord natuurlijk. Ze vocht dit terecht aan. En sinds 2012 is de wet aangepast ‘allowing a transgender contestant to compete as long as they meet the legal Canadian gender recognition requirements and standards that are established by other competitions held internationally’. Op de foto toont Jenna haar paspoort, waarop staat dat zij een vrouw is en daarom mag deelnemen aan de verkiezing.
Beroemde transgenders Jenna Talackova © Kevork Djansezian/Getty Images

Romy Haag (67)

Romy Haag, geboren als Eduard Frans Verbaarsschott, is een Nederlandse actrice, danseres, zangeres en voormalige nachtclubeigenares die vooral in Duitsland erg populair was. In haar nachtclub kreeg zij vele celebs op bezoek. Zo kwamen David Bowie, Iggy Pop, Bryan Ferry, Freddie Mercury, Lou Reed en Mick Jagger regelmatig langs (soms voor meer dan een drankje…) en Romy wordt zelfs gezien als de muse van David Bowie (denk aan David’s ‘Boys Keep Swinging’ video).
Romy Haag over haar relatie met David Bowie

Boys Keep Swinging

Andreja Peji? (24)

Andreja, geboren Andrej, Peji?, is een Australisch model, ze werd tot 2014 vooral gecast als androgyn model (herinner je de Hema campagne nog?). Zelf zegt ze ‘gender fluid’ te zijn. Op haar Instagram straalt zij echter louter vrouwelijkheid uit. Gorgeous.

Join the post sexual revolution #Circa1973 #FreeLove #FreedomofLove #ThePast #TheFuture #Now

Een foto die is geplaatst door Andreja Pejic (@andrejapejic) op


Andrei Peji? voor Hema
Andreja Peji? Andrei Peji? voor Hema, beroemde transgenders © Hema

Laatste nieuws