Van cheerleader tot royal

Het is The American Dream, van cheerleader tot royal. En ze zijn er, Amerikaanse meisjes die een echte titel in de wacht...

Lees ook

Het is The American Dream, van cheerleader tot royal. En ze zijn er, Amerikaanse meisjes die een echte titel in de wacht sleepten. Zo trouwde sociologe en Prada en Calvin Klein model Kendra Spears uit Seattle met prins Rahim Aga Khan en werd zo prinses Salwa. Rahims vader is de huidige Aga Khan. De dynastie heeft geen land, maar wel groot aanzien onder Shi’a moslims. Eerder dit jaar kreeg ze zoontje Irfan, zodat de troonopvolging is geregeld. Salwa pendelt intussen in prettige luxe tussen Geneve en Parijs en zegt “erg gelukkig te zijn met mijn man en ons interessant leven”. En is niet de enige ex-cheerleader die tegenwoordig een echte aristocrate is.

Jamie Lee Curtis is lady Haden-Guest

© Frederik M. Brown / Getty Images © Frederik M. Brown / Getty Images

Actrice en schrijfster Jamie Lee Curtis is officieel Lady Haden-Guest. Dit sinds haar man, acteur en regisseur Christopher Guest, in 1996 de 5de baron Haden-Guest werd. En als zodanig in het Britse Hogerhuis zit. Jamie Lee was ooit bij de opening van het parlement aanwezig, compleet met diadeem en een grijns van oor tot oor. Dus wat vind de barones van haar titel? “Nou, hij heeft een mantel die is afgezet met hermelijn,” zegt ze. “Wat heel indrukwekkend is, maar ik heb geen idee hoe je dat schoonmaakt.” De titel komt wel van pas. “In Londen maak ik altijd restaurantreserveringen als Lady Haden-Guest,” zegt ze. “Dat levert een veel betere tafel op dan Jamie Lee Curtis.”

Baywatch-babe is nu gravin van Devon

© Hello © Hello

Actrice Allison Joy Langer speelde Dreadlocks Rayanne in ‘My So-called Life’ en was te zien in onder andere ‘Baywatch’. Acteren zette ze op een laag pitje toen ze in 2005 trouwde met Charles Courtenay en met hem twee kinderen kreeg. Charles is sinds vorige maand de graaf van Devon. En dat maakt A.J. de nieuwe kasteelvrouwe van het 600 jaar oude kasteel Powderham. “Ik leerde Charlie kennen in het Hard Rock café in Las Vegas waar hij in een kilt rondliep in een rugbygezelschap,” zegt ze. “We hadden al maanden verkering toen hij me naar het landgoed van zijn ouders reed. Misschien maar beter ook, want ik had niet geweten wat ik met die informatie had aan gemoeten. Ik ben geen expert, maar ze hebben een erg lange en erg grote stamboom. Voor de een betekent dat meer dan de ander. Onze dochter Joscelyn heeft een tijdje gedacht dat ze een prinses was. Toen ze drie was.”

Miller Sister werd kroonprinses

© Tatler Hong Kong © Tatler Hong Kong

Toegegeven, als dochter van een tax-free miljardair was Marie-Chantal Miller eerder een Park Avenue Princess dan een cheerleader. Toch is het ook dan nog een hele kunst om een kroonprins te vangen. MC viel voor Pavlos van Griekenland tijdens een blind date waar ze alleen maar naartoe was gegaan om de koppelaar een plezier te doen. Het stel viel als een blok voor elkaar, hij deed haar een aanzoek in een privé skilift in Gstaad (as you do), wat haar een bruiloft opleverde waarbij die van Charles en Diana wat bleekjes afstak. Kniesoor die er op let dat Griekenland de monarchie heeft afgeschaft, zodat het alleen een titel in naam is. Via Pavlos is Marie-Chantal, moeder van vijf, tegenwoordig een Koninklijke Hoogheid die verwant is met vele Europese koninklijke families. Als ze niet ergens met een tiara acte de présence geeft, is ze overigens succesvol ondernemer in kinderkleding, want kroonprinses zijn is volgens haar geen dagtaak.

‘Mijn koninkrijk voor deze vrouw’

© Getty Images © Getty Images

Beschermheilige der Cheerleaders is natuurlijk Wallis Simpson. Inderdaad, die van “Je kunt nooit te dun of te rijk zijn.” Wallis was een tweemaal gescheiden Amerikaanse, die al tijdens haar tweede huwelijk de maîtresse werd van prins Edward, de hertog van Windsor. Die volledig bij haar onder de plak zat en daar nog van genoot ook. Over zoveel onchics werd in de jaren dertig al behoorlijk gefronst. Toen Edwards vader stierf en hij koning Edward VIII werd, was er dan ook geen sprake van dat Wallis zijn koningin zou kunnen worden. Edward worstelde zich handenwringend door 1936 heen en regeerde 326 dagen (dat doet de huidige Queen beter!). Op 11 december trad hij af “om te kunnen trouwen met de vrouw waarvan ik hou.” Dit sterke staaltje romantiek leverde een Wallis zes maanden later de titel hertogin van Windsor op. En een buitengewoon prettig jetsetleven in Frankrijk gevuld met vele mopshondjes. Well played, Wallis.

Laatste nieuws

Zie ook