Meiden van de Herengracht – Aflevering 2

Meiden van de Herengracht - Aflevering 2. Wij zaten gister klaar op de bank, jullie ook? Lees hier onze recap, oppassen...

Meiden van de Herengracht – Aflevering 2. Wij zaten gister klaar op de bank, jullie ook? Lees hier onze recap, oppassen voor spoilers dus! Wil je liever eerst de aflevering kijken, dat kan ook, scroll dan snel door naar beneden.

Recap Meiden van de Herengracht

Laat Nico haar toyboy zitten en gaat ze vechten voor haar huwelijk? Behoudt Wendy het succes in haar huwelijk én in haar relatie? En hoe vergaat het Hanna met haar miljardair na de kus.

Rennen, vliegen, vallen, opstaan en weer doorgaan

Het ontbijt van Nico en haar man geeft niet echt hoop tot vechten voor hun huwelijk.  Nico besluit haar frustraties eruit te rennen. Bij zenderbaas Wendy is het een stuk gemoedelijker, als ze goed nieuws over de hoge kijkcijfers in ontvangst neemt. Maar niet voor lang. Haar oude au-pair, Gloria, heeft een blog bijgehouden over haar reilen en zeilen en deelt deze met hét roddelmagazine, Paparazzi. Ze is een slechte moeder, ziet haar kinderen als modeaccessoires en weet alleen een broodje thuis te roosteren, want dan kon ze haar spiegelbeeld in de broodrooster bekijken. Au.

Recap meiden van de herengracht aflevering 2

Hanna krijgt telefoon. ”Hou je van zalm? Want dan vliegen wij voor de lunch naar Stockholm. Om half vier ben je weer terug.” Maar dit is wel het laatste waar ze zin in heeft, vorige week een bad review (zie foto hierboven) en deze week net je personeel moeten ontslaan. Zie dan de draad maar weer op te pakken.

Ladies lunch

Nico krijgt een verassing: toyboy wordt collega. Ze moet met hem brainstormen over een obscene fotoshoot met Mark Rutte.

Tijdens de lunch aan de vaste tafel, bespreken de dames hun troubles. Wendy is gefrustreerd. Had de au-pair gelijk? Was/is ze een slechte moeder?

Nico wil het moodboard van Mark Rutte ophalen en bij de deur treft ze toyboy Hugo aan. Nico sputtert nog wat tegen “dit was niet de bedoeling, vorige week was eenmalig”, maar tegen een Hugo zonder kleren, daar valt niks tegen in te brengen.

Au! Pair

Terwijl haar man de blarenpleisters voor de avondvierdaagse klaar legt, is Wendy onderweg naar haar au pair. Ze komt erachter dat het allemaal het plan was van Gloria’s vriend (lees type loverboy) en beiden zijn niet bereid hun verhaal af te zwakken. Eenmaal terug op het werk uit ze haar frustraties. Dankzij goed advies van haar dochter besluit ze de hoofdredactrice van Paparazzi te bellen, niet wetende dat dat haar aartsvijand nummer 1 is.

Magic Mark

Terwijl Nico op haar beeldscherm een naaktfoto van zichzelf krijgt, stormt Hanna binnen. Ze heeft het hoedje van haar eerste collectie bij iemand gespot. Dit motiveert, net als de woorden van Nico. Nico zelf krijgt daarna ook goed nieuws (en nee, niet nog een bericht van Hugo…): Mark Rutte doet mee!

Recap meiden van de herengracht aflevering 2

Wendy leest het stuk nogmaals, nadat haar confrontatie met haar aartsvijand alleen voor de paparazzi goed uitgepakt had. Haar oog valt op een scène waar de au pair helemaal geen weet van had kunnen hebben. Tijd om haar eens een bezoekje te brengen, dit keer met haar man erbij. Als ze dit thuis voorstelt, blijkt haar man te aarzelen. Hij bekent misschien zelf wel iets tegen Gloria gezegd te hebben. Wendy is boos en teleurgesteld, vindt hij daar dan zelfs een slechte moeder?

Het is aan!

Hanna heeft haar werk weer opgepakt. Gijs komt binnen met eten uit Stockholm en een wel heel bijzonder cadeautje. Hij heeft DE hoed weten te ritselen! Hanna is niet heel enthousiast, maar vindt het enorm lief en daar staat wat tegenover. Ze geniet van de avond en nacht met Gijs. Helaas gebruikt haar ex-assistente haar ontwerpen voor eigen succes. Die arme Hanna, qua werk zit het haar niet mee.

De dames eindigen de week in de stad. Ze hebben wijn nodig, heel veel wijn. Hanna is tot over haar oren verliefd, Nico weet het even niet meer en Wendy baalt nog steeds van de column. Maar dat mag de party pret niet drukken. Proost! Op Gijs, op Mark Rutte en op wraak!

Bekijk de tweede aflevering:

Kijken?

Geef je mening! We zijn benieuwd wat je van deze serie vindt. En wat je verwacht wat er volgende week gaat gebeuren. Zal Wendy een goede wraakactie bedenken? Gaat Nico voor haar man of de toyboy? En zal Hanna naast het geluk in de liefde, ook het geluk in haar carrière terugvinden. Meiden van de Herengracht, elke woensdagavond om 21.25 op NET5! Count us in.

Dit gebeurde er vorige week.

Laatste nieuws