Wat hebben Letizia, Daniel en Harry gemeen?

Eens kijken, wat hebben Letizia, Daniel en Harry gemeen? Op het eerste gezicht niets. De koningin van Spanje zwikt repre...

Eens kijken, wat hebben Letizia, Daniel en Harry gemeen? Op het eerste gezicht niets. De koningin van Spanje zwikt representatief rond op hoge hakken als professioneel majesteit. De aanstaande prins-gemaal van Zweden bereid zich mentaal voor op zijn tweede kind en nóg minder nachtrust. En mijnheer Wales knuffelt met babyneushoorns en ontpopt zich als goede-doelen-tijger. Toch hebben ze één belangrijke overeenkomst: ze zijn vandaag allemaal jarig. Drie royal Maagden, dus. Waarbij we het nijvere, bescheidene en pietluttige perfectionistische helemaal in Leti en Daniel herkennen. En er maar gewoon vanuit gaan dat prins Harry vast een reuze flamboyante ascendant heeft. Van harte, koninklijke hoogheden!

Koningin Letizia van Spanje: 43 jaar

© Spanish Monarchy © Spanish Monarchy

Voormalig verslaggever en tv-presentator Letizia is sinds 2014 koningin van Spanje en het eerste Spaanse burgermeisje ooit dat het zo ver schopte. En dat terwijl ze toch al een scheiding achter de rug had. Als vorstin is ze ultra chic en soms duizelingwekkend schriel, wat sterk in contrast staat met het gerucht dat ze een zwak heeft voor pindakaas-ijs. Letizia heeft twee dochters – Leonor en Sofia – en aan koning Felipe een man die nog altijd vol aanbidding naar haar kijkt. Haar verjaardag viert ze in familiekring met een flintertje taart: Hare Majesteit let op de koolhydraten.

Prins Daniel van Zweden: 42 jaar

© Ian Gavan / Getty Images © Ian Gavan / Getty Images

Voormalig personal trainer Daniel Westling kreeg bij zijn huwelijk met prinses Victoria van Zweden de titel hertog van Västergötland. Prins Daniel ziet er soms uit als de grootste noordelijke nerd ooit, maar hijs hem in een smoking en het is prompt een sexy Bond-schurk (well played, Victoria). Daniel heeft een nierziekte en kreeg drie maanden na zijn verloving een donornier van zijn vader. Hij staat nog altijd onder controle, maar hoopt er nog vele verjaardagen mee te kunnen vieren. En zich nog lang in te kunnen zetten voor het belang van orgaandonatie.

Prins Harry van Wales: 31 jaar

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Normaal gesproken zijn de verjaardagen van Harry met drank doordrenkte privéparty’s met een hoog Sodom en Gomorra gehalte. Dit jaar staan er echter nog officiële bezoeken aan de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Lesotho op het programma. En is hij druk met de organisatie van de Invictus Games (een sportevenement voor militairen die in de strijd gewond zijn geraakt) in Orlando. Dus of er tijd is om te feesten? Hij noemde zichzelf onlangs al ‘een slechte oom’ omdat hij de doop van zijn nichtje Charlotte had gemist. Maar hem kennende zal er toch wel iets te proosten vallen. Cheers, Harry!

Laatste nieuws