Getest: Apple Watch

Getest: Apple Watch. En wij niet alleen, ook iMore deed onderzoek naar het gebruik van de Apple Watch. En daar kwamen be...

Lees ook

Getest: Apple Watch. En wij niet alleen, ook iMore deed onderzoek naar het gebruik van de Apple Watch. En daar kwamen best mooie resultaten uit, lees maar.

Polshoogte

93% gebruikt de Apple Watch minstens 5 dagen per week en dat doen ze over het algemeen voor meer dan 8 uur per dag. En wij? Wij dragen hem 7 dagen per week en vaak zo’n 12-16 uur.
Apple Watch Edition
Er zijn al aardig wat celebs gespot dit kekke horloge, hoog tijd om te onderzoeken wat zij (en de 8000 gebruikers die iMore gebruikt heeft voor hun onderzoek) er allemaal mee doen.

De gebruikers

11% van de ondervraagde gebruikers was vrouw en qua leeftijd zat meer dan 50% boven de 30 (kijk maar naar Beyoncé en Anna Wintour).

Anna Wintour Apple Watch © Rob Kim/Getty Images

i DO’s

 • De digitale kroon (dat draaidopje aan de zijkant) wordt vooral gebruikt om te switchen tussen tijd en de apps die je op je Watch hebt staan. Verder kan je daarmee scrollen en in/uitzoomen.
 • Siri. Draai je pols en vraag je horloge iemand te bellen. Easy Siri does it. En als je een iMessage binnen krijgt, dan zeg je gewoon tegen je horloge wat je terug wilt appen (dat heet overigens Dictation). Of als er iemand belt: neem gewoon op met je horloge (als je het niet gek vindt om tegen je pols te praten…) 50% van de Watch gebruikers gebruikt Siri dagelijks.

Hoe laat is het?

Het is natuurlijk een gadget, maar hoe zit het met het klokkijken? Je hebt heel veel verschillende klokjes die je kunt gebruiken. Wij zijn fan van Disney en hebben dus de Mickey Watch face, net als Pharrell.

Woah.

Een video die is geplaatst door Pharrell Williams (@pharrell) op

Paar feitjes:

 • 37% verandert hun klokje om de week. En je hebt ook 10 verschillende Watch faces die je naar eigen keus kunt personaliseren. Duurt wel even voordat je die allemaal gehad hebt.
 • Waarom zou je je klokje dan aanpassen? Dat ligt eraan. De meeste gebruikers gaan voor een ander klokje in het weekend dan op het werk/op school/thuis. Sommige gebruiken zelfs een ander klokje bij het sporten. Wij niet. Het sporten gaat gewoon via de Workout app, tijd, afstand en verbrande calorieën. What more do you need?

KITT kan de was doen

Op het witte doek gingen James Bond en Michael Knight je al voor: communiceren via een horloge. Het is wel even wennen en de stap om in een volle trein tegen je horloge aan te praten… Die slaan we nog even over. Maar een kleine buzz naar een medewatch genoot sturen, een kleine schets, een thumbs up (of down) of je eigen hartslag, dat is best grappig. En ja, we hebben natuurlijk met de Watch gebeld. Dat gaat prima, je kan alles en iedereen prima verstaan. Mooist is dat je nu geen tikfoutjes meer kan maken vanwege een te dikke SMS duim. Antwoord een iMessage met een gesproken bericht of laat je tekst uittikken via Dictation (hoef je niks voor te doen, druk op antwoord en praat. Dat gaat prima, mits je niet te veel Engelse woorden gebruikt als je iPhone op Nederlands staat). 

Health Watch

De Watch houdt alles bij, elke stap die je zet. En motiveert je ook om per dag toch minstens 30 minuten wat sneller te bewegen en minstens elk uur een minuutje te staan. Dit doet de Apple Watch subtiel door een klein piepje. En ja, wij gaan daardoor staan. Bewegen we dan ook meer? Onze redactie zit op de 5de verdieping en daar komen we nu per trap (niet meer per lift). We like to move it, move it. En dat vonden die 8000 gebruikers uit het onderzoek van iMore ook:

 • 86% doet fanatiek mee aan het per uur een minuutje een staan en bewegen.
 • 64% probeert toch minstens 3x per week die 30 minuten een beetje uptempo te bewegen. Hetzij door de trap te nemen, wat harder te fietsen of te rennen om de trein te halen.
 • Overigens zijn deze health aspecten een van de belangrijkste redenen om daadwerkelijk een Apple Watch te gebruiken.

Apple Watch Facts

 • 48% heeft de space gray aluminium klok.
 • Beyoncé en Katy Perry behoren tot de 1% die de rosé gouden klok hebben.

??Oh Mickey you’re so fine, you’re so fine you blow my mind, hey Mickey!?? Een foto die is geplaatst door KATY PERRY (@katyperry) op

 • 88% maakt gebruik van de sport band (wij ook: de groene, in combinatie met het Milanese bandje).
 • Tijd, health & fitness en notificaties vindt men het belangrijkst aan de Watch.
 • 95% maakt wel eens gebruik van Siri, 50% zelfs dagelijks.
 • 18% heeft het Mickey Mouse clock face.
 • Aan de clock faces voegt 81% datum toe, 78% het weer en 54% de batterij.
 • 91% belt met de Watch en 99% verstuurt er berichtjes mee.
 • Maps wordt door 89% gebruikt. Via een trilling wordt de volgende stap in de route aangegeven en ook dat vonden wij zeer handig werken.
Meer info: Apple.com

Laatste nieuws

Zie ook