Prinses Laetitia Maria gaat naar kostschool

Spannend: prinses Laetitia Maria gaat naar kostschool. De jongste dochter van prinses Astrid van België (55) gaat b...

Lees ook

Spannend: prinses Laetitia Maria gaat naar kostschool. De jongste dochter van prinses Astrid van België (55) gaat bovendien meteen de grens over. Laetitia Maria (12) verhuist van Brussel naar een Engelse kostschool.

Dat is een beetje een familietraditie, want ook oudste broer prins Amadeo (29) deed het. Hij zat in Kent op ‘Sevenoaks School’ waar ook zus Luisa Maria (19) op zat. Prins Joachim (23) zat op Malvern College in Worcestershire en prinses Maria Laura (27) ging naar St. John´s International School in Waterloo. Het is nog niet bekend welke kostschool het voor de prinses wordt. Het gerucht gaat dat het Marlborough College zou zijn, waar ook hertogin Kate en Pippa Middleton op hebben gezeten. Daar worden echter alleen 13+ kinderen aangenomen, dus dat maakt Laetitia Maria – die pas in april 2016 dertien wordt – eigenlijk te jong.

Prinses niet toegelaten in Brussel

Prinses Astrid en Laetitia Maria © Onbekend Prinses Astrid en Laetitia Maria © Onbekend

De overstap naar Engeland is niet helemaal vrijwillig, volgens Het Nieuwsblad. Voor Laetitia Maria bleek geen plek op de middelbare schoolafdeling van het Sint Jan Berchmanscollege in Brussel, waar ze tot nu toe de basisschool heeft doorlopen. Om Laetitia toegelaten te krijgen, moest prinses Astrid – zusje van de huidige koning Filip – zoals alle Belgische ouders voor de zomervakantie opbellen en daarna afwachten of haar dochter zou worden toegelaten. Die toelating kwam niet, de jonge aartshertogin van Oostenrijk-Este, negende in lijn der Belgische troonopvolging, stond niet op de leerlingenlijst.

Klassieke aristo-move voor Laetitia

Fotomoment 2015 in Italië

Astrid en haar man prins Lorenz hebben daarop volgens de krant voor de radicale oplossing gekozen om hun dochter naar Engeland te sturen. Op het in Brussel zeer goed aangeschreven Sint Jan Berchmanscollege is Laetitia’s jaargenootje en neef prins Gabriel, zoon van koning Filip, wél begonnen in het eerste jaar van de middelbare school. Hij kreeg voorrang omdat zijn oudere zus prinses Elisabeth daar ook vervolgonderwijs krijgt. Pech voor Laetitia dus, dat ze zo’n nakomertje is. Voor prinses Astrid, de zus van Belgische koning Philippe, zat het wel even slikken zijn dat hiermee ook haar jongste kind uitvliegt, maar wij vinden het reuze Enid Blyton van Laetitia. Nu maar hopen dat ze lacrosse snel onder de knie heeft.

Beeld opening: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook