Royal fotomomentjes

Niet alle royal fotomomentjes pakken naar verwachting uit. Dat kan ook haast niet anders. Als je zo vaak gefotografeerd...

Niet alle royal fotomomentjes pakken naar verwachting uit. Dat kan ook haast niet anders. Als je zo vaak gefotografeerd wordt, is de kans allicht groter dat er ook eens een menselijk momentje tussen zit. Maar vermakelijk is het wel, om koning Willem-Alexander en koningin Máxima een meditatief momentje met een mosselmes in Middelburg te zien hebben. Het is fraai besneden, er hoort een mooi verhaal bij en het is reuze Hollands Glorie. Maar er straalt toch zoveel bedenkelijkheid van de foto af, dat we zomaar vermoeden dat mosselen niet al te vaak op het menu staan in Huize Eikenhorst. Kan gebeuren en ze bevinden zich in goed gezelschap, kijk maar naar deze collega royals, #awkward.

Camilla en de dinges

© Ben A. Pruchnie / Getty Images © Ben A. Pruchnie / Getty Images

De hertogin van Cornwall is wat ze in het Engels ‘a good egg’ noemen. Iemand die zonder moeilijk te doen meedoet. Ook als dat betekent dat ze bepoteld wordt door een oranje dinges tijdens de Hampton Court Palace Flower Show. “Ik vind het niet vervelend, mensen doen altijd zo hun best,” zegt Camilla. En weet natuurlijk donders goed dat niet meer gefotografeerd worden een veel groter probleem is voor een royal.

Charles en de gigakreeft

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Prins Charles heeft tijdens werkbezoeken al van alles zien langskomen, van een uit lucifers opgetrokken Buckingham Palace tot dansende nonnen. Maar een gigantische kreeft was toch nieuw voor hem. Hij kon zijn lach dan ook niet inhouden toen Kreeft en Zeester hem uitlegden dat ze actie voerden tegen kunststof in zee, in verband met Ocean Plastics Awareness Day. De ironie dat de actievoerders zelf volledig uit kunststof waren opgetrokken, ontging de kroonprins niet.

Stéphanie en het gekkie

© Pool / Getty Images © Pool / Getty Images

Prinses Stéphanie van Monaco draagt het circus een warm hart toe. Zo ging ze er al eens vandoor met een olifantendompteur en trouwde ze een acrobaat. Ook is ze de drijvende kracht achter het circusfestival van Monaco. Dus als er dan zo’n flamboyant type komt bedelen om een kiekje, is ze niet de beroerdste om met all things inflatable op de foto te gaan. Maar je ziet haar denken: ‘Dit heb ik weer.’

William, Kate en De Plank

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Bij hun bezoek aan Australië kwamen prins William en de hertogin van Cambridge natuurlijk niet onder een strandmoment uit. In Manly kregen ze van de sportief geklede burgemeester een surfplank van 3019 euro  voor hun zoon prins George, die op dat moment nog niet eens lopen kon. Of zoals William zei: “Hij maakt momenteel vooral rotzooi en kwijlt veel”. Niet alleen zaten ze zichtbaar een beetje in hun maag met het peperdure cadeau, ze poseerden ook even soepel als de plank zelf.

Prins William als tiran

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Bij een bezoek aan Japan liet prins William zich op de set van het drama ‘Taiga’ welwillend in een traditioneel kostuum hijsen. Het hoort bij de rol van Toyotomi Hideyoshi, de draconische Japanse krijger die in de 16de eeuw een eenheid van het land maakte, maar niets moest hebben van individuele vrijheid. Een met zwaarden maaiende samurai die zijn rivalen kruisigde, is misschien niet het beste rolmodel is voor een moderne aanstaande koning. William liet zich echter goedmoedig optuigen als tiran en vroeg argeloos of het net zoiets als ‘Eastenders’ was. Hij weigerde echter de traditionele pruik-met-staart op te zetten: “Dat laat Harry me nooit vergeten, laten we dat maar niet doen.” Ook een royal heeft grenzen. Ergens, dan toch.

Laatste nieuws