Lady Victoria is geen muurbloempje

Geef toe, lady Victoria is geen muurbloempje. De aristocrate laat het graag laag hangen. Ooit was de 38-jarige de It Gir...

Geef toe, lady Victoria is geen muurbloempje. De aristocrate laat het graag laag hangen. Ooit was de 38-jarige de It Girl van Londen en model voor Christian Dior. Tegenwoordig maakt ze LA onveilig als zelfverklaard actreutel en socialite. Waarbij ze prat gaat op haar titel en zo de Amerikanen ernstig in verwarring brengt. Die associëren het woord ‘lady’ namelijk meer met ‘Downton Abbey’ dan met dames met doodshoofdtattoos. Niemand weet wat Lady Victoria nu precies doet, behalve feestjes aflopen in provocerende jurken die soms niet meer dan een veredelde panty zijn (zie foto onderaan). Ze kan het zich echter veroorloven, want Victoria erfde leuk.

Lady met flamboyante familie

© Ian Gavan / Getty Images © Ian Gavan / Getty Images

Lady Victoria Hervey is de oudste dochter van de 6de markies van Bristol. Op zich geen duizelingwekkende titel, maar de familie is welgesteld en vooral kleurrijk. Haar oudere broer John zat twee keer in de gevangenis en snoof in zijn helikopter achter de stuurknuppel coke van de kaart waarop hij navigeerde. Toen hij op zijn 44ste stierf aan zijn drugsverslaving had hij er – vrij indrukwekkend – 35 miljoen pond doorgejaagd. Ook halfbroer lord Nicholas belandde in de bajes, na een juwelenroof die hij pleegde om een weddenschap. Dat heb je er nu van als je naar Eton gaat. Hij ging eveneens failliet en pleegde zwaar depressief zelfmoord. In die context doet Lady Victoria het nog niet eens zo beroerd: alleen haar boetiek Akademi ging bankroet. Al dreigt ze nu wel haar eigen collectie accessoires en pantyjurken op de markt te gaan brengen, dus kan er nog van alles gebeuren.

Victoria leeft mee met de armen

© Tomasso Boddi / Getty Images © Tomasso Boddi / Getty Images

De flamboyante lady duikt verder af en toe op in realityshows en had relaties met onder andere F1 coureur David Coulthard en Boyzone’er Shane Lynch. Daarnaast is ze om onverklaarbare redenen regelmatig te gast op het filmfestival van Cannes en andere rode lopermomenten. En doet érg haar best met minderbedeelden mee te denken. “Het is zo erg om dakloos te zijn in de winter,” verklaarde ze ooit. “Ze zouden ergens heen moeten gaan waar het warm is, zoals de Cariben, waar ze de hele dag verse vis kunnen eten.” Serieus, Marie-Antoinette had het niet beter kunnen zeggen.

Laatste nieuws