Prins Nikolai mag een biertje

Proost, prins Nikolai mag voortaan een biertje. Gisteren is hij zestien geworden. En dan mag je in Denemarken weliswaar...

Lees ook

Proost, prins Nikolai mag voortaan een biertje. Gisteren is hij zestien geworden. En dan mag je in Denemarken weliswaar nog niet aan de wijn, maar lichtere alcohol is toegestaan. De prins is de oudste zoon uit het eerste huwelijk van prins Joachim (de jongste zoon van koningin Margrethe II) met Alexandra Manley. Het huwelijk liep tien jaar geleden uit op een scheiding. Maar hoe goed het stel uit elkaar is gegaan, blijkt wel uit het feit dat ze gedeelde voogdij hebben. Nikolai staat hier bij zijn belijdenisfeestje in 2013 stralend tussen zijn moeder Alexandra (links) en zijn stiefmoeder Marie (rechts).

Prins is gek op dance

© P4 Weekend © P4 Weekend

Prins Nikolai van Denemarken, graaf van Monpezat, is zevende in lijn van de Deense troonopvolging en het oudste kleinkind van de koningin. Die een zwak voor hem heeft want Nikolai is net als zij erg creatief en houdt van muziek. Al verschilt zijn smaak wel met die van zijn oma. Vorig jaar was hij gast DJ bij radio P4Weekend (hij staat op de foto met presentator Maria Hollænder), waar hij onthulde dat ‘deep house music’ zijn favoriet was. “De eerste plaat die ik echt helemaal afgeluisterd heb was ‘FutureSex/LoveSounds’ (2006) van Justin Timberlake,” zei hij. “En mijn favoriete nummer van dit moment is de Matoma remix van The Notorious BIG en Ja Rule’s ‘Old Thing Back’, daar word ik erg gelukkig van, als ik dat hoor.”

Het Deense Zweinstein

© Hello © Hello

Nikolai, hier op chic met zijn vader, stiefmoeder en broer prins Felix, zit in de bovenbouw van kostschool Herlufsholm in Naestved, een uurtje rijden ten zuiden van Kopenhagen. Het is allemaal reuze Harry Potter, compleet met een klooster dat er een beetje uitziet als een kasteel. De leerlingen zijn verdeeld over eigen torens (afdelingen). En de school heeft als enige onderwijsinstelling in Denemarken een verplicht schooluniform (zie kiekje van zijn radio-optreden). Ook spreken Herlovianen onderling een eigen taaltje waarbij ze de eerste en laatste lettergreep van een woord samenvoegen. ‘Meerderjarig’ wordt in het geval van Nikolai dus ‘meerjarig’. Proost, prins!

Laatste nieuws

Zie ook