Jaren 70 popsterren nu

Jaren 70 popsterren nu. Diana Ross, Tina Turner, Paul McCartney, Bob Dylan... Artiesten die in de jaren 70 wereldbe...

Lees ook

Jaren 70 popsterren nu. Diana Ross, Tina Turner, Paul McCartney, Bob Dylan… Artiesten die in de jaren 70 wereldberoemd waren, de wereld lag aan hun voeten. Inmiddels zijn ze allemaal al een stuk ouder uiteraard. Hoe zien ze er nu uit?

Tina Turner (75)

De Amerikaanse zangeres Tina Turner heeft de bijnaam Queen of Rock. Ze werd in de jaren 60 en 70 bekend als het duo Ike & Tina Tuner. In de jaren 80 brak ze door als soloartiest. Ze is met 180 miljoen verkochte platen de bestverkopende vrouwelijke rockartiest en verkocht de meeste concerttickets van alle soloartiesten ter wereld. Tina woont tegenwoordig in Zwitserland en heeft ook de Zwitserse nationaliteit aangenomen. Ze is getrouwd met de Duitser Erwin Bach. Bekende nummers: What’s love got to do with it, River Deep – Mountain High en Private dancer. 

TINA TURNER TINA TURNER © Getty Images

TINA TURNER TINA TURNER © Getty Images

Elton John (68)

Elton John is een Engelse popzanger, componist en pianist. Hij is een van de succesvolste artiesten aller tijden. Hij heeft zes Grammy Awards, een Academy Award, Golden Globe en een Tony Award gewonnen. In 2014 trouwde hij met filmregisseur David Furnish. Bekende nummers: Blue Eyes en Don’t Let The Sun Go Down On Me.

ELTON JOHN ELTON JOHN © Getty Images

ELTON JOHN ELTON JOHN © Getty Images

Aretha Franklin (73)

Aretha is een Amerikaanse gospel-, soul-, en R&B- zangeres. Ze werd door het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone uitgeroepen tot beste zangeres aller tijden. In 2012 werd ze opgenomen in de Gospel Music Hall of Fame. Op 17 oktober 2014 kwam haar 38ste studioalbum Aretha Franklin Sings the Great Diva Classics uit. Dit album bevat liedjes van andere beroemde zangeressen. De zangeres heeft vier kinderen. Bekende nummers: I say a little prayer en A natural woman. 

Aretha Franklin Aretha Franklin © Getty Images

Aretha Franklin Aretha Franklin © Getty Images

Bob Dylan (74)

Bob Dylan is een Amerikaanse singer-songwriter en kunstenaar. Hij is twee keer getrouwd geweest: van 1965-1977 met model Sara Lownds en van 1986-1992 met zangeres Carolyn Dennis. Hij heeft zes kinderen. Bekende nummers: On a night like this en Subterranean homesick blues / The times they are a-changin. 

BOB DYLAN BOB DYLAN © Getty Images

BOB DYLAN BOB DYLAN © Getty Images

Paul McCartney (73)

Paul werd bekend als basgitarist, pianist, gitarist, zanger en songwriter van The Beatles. Sinds 1997 mag hij zichzelf Sir noemen. Na het succes van The Beatles bouwde de artiest ook nog een succesvolle solocarrière op. Hij is drie keer getrouwd geweest en heeft vijf kinderen. Bekende nummers: The girl is mine, Say say say en Hope of deliverance. 

PAUL MCCARTNEY PAUL MCCARTNEY © Getty Images

PAUL MCCARTNEY PAUL MCCARTNEY © Getty Images

Eric Clapton (70)

Eric is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmuziek. Hij is sinds 2002 getrouwd en heeft vijf kinderen. Bekende nummers: After midnight, Layla en Wonderful tonight. 

ERIC CLAPTON ERIC CLAPTON © Getty Images

ERIC CLAPTON ERIC CLAPTON © Getty Images

Diana Ross (71)

Diana is een Amerikaanse soulzangeres. Ze werd bekend met The Supremes en startte daarna een succesvolle solocarrière. Ze heeft vijf kinderen. IN 1985 trouwde ze met de inmiddels overleden zakenman Arne Naess, Jr. Ze was al eens eerder getrouwd met zakenman Robert Ellis Silberstein. Bekende nummers: Ain’t no mountain high enough en Love hangover.

DIANA ROSS DIANA ROSS © Getty Images

DIANA ROSS DIANA ROSS © Getty Images

Bruce Springsteen (65)

Bruce Springsteen is een Amerikaanse rockzanger, gitarist en liedjesschrijver. Zijn bijnaam luidt The Boss. Bruce is sinds 1991 getrouwd met Patti Scialfa. Ze hebben drie kinderen samen. Bekende nummers: The river, Born in the U.S.A. en Glory days. 

BRUCE SPRINGSTEEN BRUCE SPRINGSTEEN © Getty Images

BRUCE SPRINGSTEEN BRUCE SPRINGSTEEN © Getty Images

Neil Young (69)

Neil Young is een Canadees singer-songwriter. Hij is sinds 1977 getrouwd met singer-songwriter Pegi Young. Bekende nummers: AlabamaHeart of gold en Rockin’ in the free world. 

NEIL YOUNG NEIL YOUNG © Getty Images

NEIL YOUNG NEIL YOUNG © Getty Images

Barbra Streisand (73)

Barbra is een Amerikaans zangeres, actrice, producente en filmregisseuse. In totaal heeft ze twee Oscars, vijf Emmy’s, acht Grammy’s en een Tony Award gewonnen. Barbra is sinds 1988 getrouwd met acteur James Brolin, met haar vorige echtgenoot heeft ze een kind. Bekende nummers: Woman in love, Tell him en Papa can you hear me?

BARBRA STREISAND BARBRA STREISAND © Getty Images

BARBRA STREISAND BARBRA STREISAND © Getty Images

Olivia Newton-John (66)

Olivia is een van oorsprong Britse, Australische zangeres en actrice. Ze speelde Sandy in de film Grease. Ze is sinds 2008 getrouwd met John Easterling en heeft uit een eerder huwelijk een dochter. Bekende nummers: Hopelessly Devoted To You, Summer nights en You’re The One That I Want. 

OLIVIA NEWTON-JOHN OLIVIA NEWTON-JOHN © Getty Images

OLIVIA NEWTON-JOHN OLIVIA NEWTON-JOHN © Getty Images

Alice Cooper (67)

Alice Cooper is een Amerikaans rockzanger en muzikant. Hij is getrouwd met danseres Sheryl Goddard. Bekende nummers: Poison, School’s out en Halo of flies. 

ALICE COOPER ALICE COOPER © Getty Images

ALICE COOPER ALICE COOPER © Getty Images

Stevie Wonder (65)

Stevie Wonder, geboren als Steveland Judkins of Steveland Morris, is een Amerikaans zanger, componist en multi-instrumentalist. Op twaalfjarige leeftijd werd deze blinde rhythm-and-blues-, soul-, pop- en funkartiest door Motown geïntroduceerd als de nieuwe Ray Charles. Hij oogstte succes met onder meer Higher Ground en I Just Called to Say I Love You. Hij heeft meer dan honderd miljoen platen verkocht, won vijfentwintig Grammy Awards en werd in 1989 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. 

CHUCK BERRY STEVIE WONDER © Getty Images

STEVIE WONDER STEVIE WONDER © Getty Images

Neil Diamond (74)

Neil Leslie Diamond is een Amerikaanse zanger en liedjesschrijver. Zijn bekendste hit is Sweet Caroline uit 1969. Daarnaast acteerde hij in een film, The Jazz Singer uit 1980, die hem de hit Love on the Rocks opleverde.

NEIL DIAMOND NEIL DIAMOND © Getty Images

NEIL DIAMOND NEIL DIAMOND © Getty Images

Cher (69)

Cher is een Amerikaans zangeres en actrice van Armeense afkomst. Ze was onder andere te zien in de films Burlesque, Mask en Moonstruck. Ze heeft twee kinderen. Bekende nummers: Believe, Gypsies, tramps & thieves en If I could turn back time. 

CHER CHER © Getty Images

CHER CHER © Getty Images

Chuck Berry (88)

Chuck is een Amerikaans gitarist, zanger en componist. Berry was een van de eerste leden van de Rock and Roll Hall of Fame. In 1982 werd hij opgenomen in de Nashville Songwriters Hall of Fame. Hij is sinds 1948 getrouwd. Bekende nummers: Johnny B. Goode en Roll over beethoven. 

STEVIE WONDERCHUCK BERRY © Getty Images

CHUCK BERRY CHUCK BERRY © Getty Images

David Bowie (68)

David is een Engelse muzikant. Hij wordt gezien als een uiterst invloedrijk rockmuzikant, artiest en acteur, vanaf de jaren zestig tot heden.  David Bowie werd bekend vanwege wereldhits zoals Space Oddity, Changes, Ziggy Stardust, Let’s Dance, Dancing in the Street, Heroes en Under Pressure. In Nederland had Bowie vijf nummer 1-hits. Daarnaast is hij bekend van de verschillende imago’s, die vooral in de jaren zeventig excentriek te noemen waren. De artiest is sinds 1992 getrouwd met model Iman Abdulmajid

DAVID BOWIE DAVID BOWIE © Getty Images

DAVID BOWIE DAVID BOWIE © Getty Images

Billy Joel (66)

William Martin Joel is een Amerikaanse pianist, singer-songwriter en componist. Vanaf 1972 produceerde hij popmuziekhits tot zijn afscheid in 1993. Daarna ging hij nog af en toe op tournee, naast het schrijven en opnemen van klassieke muziek. Billy is sinds 2015 getrouwd. Bekende nummers: Uptwon girl, Piano man en She’s always a woman. 

Jaren 70 popsterren nu BILLY JOEL © Getty Images

BILLY JOEL BILLY JOEL © Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook