Waar is hertogin Kate?

Gemopper in Engeland, want waar is hertogin Kate? Sinds ze prins William niet vergezelde naar een bruiloft van vrienden...

Lees ook

Gemopper in Engeland, want waar is hertogin Kate? Sinds ze prins William niet vergezelde naar een bruiloft van vrienden (zus Pippa ging in haar plaats), draait de geruchtenmachine overuren. Er zijn twee kampen. Het ene zegt dat de moeder van een dreumes en een baby die nog borstvoeding krijgt misschien wel gewoon te moe is om drie dagen te socialiseren. En geen zin had om 650 mijl verderop met een stel jonge mensen in een rivierdelta te gaan zwemmen, wat onderdeel was van de festiviteiten. Het andere kamp is van mening dat Kate in haar leven nog nooit één dag echt heeft gewerkt en alleen de luxe en niet de lasten van haar royal bestaan wil.

Hoe moe kan Kate zijn?

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Feit is dat Kate een door prins Charles gefinancierd luxe leventje leidt, compleet met een huishoudster en nanny. Op de foto zie je Maria Teresa Turrion Norrallo in haar Norland uniform samen met de Queen. Daarnaast kan de hertogin terugvallen op beveiliging, huishoudelijke hulp en een inwonende huishoudster. Sadie Rice werkte eerst voor kroonprins Haakon, kroonprinses Mette-Marit en hun gezin. Nog even afgezien van het feit dat haar ouders ook nogal eens over de vloer komen. En William slechts vier dagen per week werkt op de traumaheli. Er zijn jonge moeders die het met minder support moeten doen. Zodat het niet zo gek is dat er mensen zijn die vinden dat Kate wel eens wat terug zou mogen doen, in de vorm van goede doelen steunen of gewoon de monarchie promoten.

Kate wil geen Diana worden

© Mario Testino / Office D.O.C © Mario Testino / Office D.O.C

Hertogin Kate zit in een moeilijke positie. Aan de ene kant mag ze geen nieuwe Diana worden, aan de andere kant wordt ze er voortdurend mee vergeleken. Het hof verfoeit de  warme band van de Middletons met Team Cambridge, maar doet tegelijk niets om hen tot een Londens leven te verleiden. Van hoge hovelingen krijgt Kate alleen maar kritiek op haar haar, haar roklengtes en haar schoenen (wedges verboden voor prinsessen, blijkbaar). Ook verspreidde het hof de roddel dat William en Kate George en Charlotte bij prins Charles zouden weghouden. Zonder de kant te belichten dat de prins van Wales een man is die erg gesteld is op orde en regelmaat. Hij vond zijn eigen zonen ook pas echt leuk toen ze wat ouder waren. Zo’n levendige motormuis als prins George vindt hij even amusant, maar daarna vast vooral vermoeiend.

Hertogin moet aan de bak

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Duidelijk is dat de verhuizing naar het platteland van Norfolk het stel meer privacy geeft dan ooit tevoren, precies wat William en Kate graag willen. De andere kant is dat het hen ook verder vervreemd van de belangstelling die onlosmakelijk bij hun positie hoort. Het is vrij mal dat royalty-watchers nu al opgewonden zijn over het feit dat de hertogin in oktober mogelijk voor het eerst bij een staatsbanket zal zijn, ter ere van de Chinese president Xi Jinping. En dan ‘misschien zelfs wel een tiara zal dragen’. Zou dat niet gewoon haar core business moeten zijn? Dat ze geen door Buckingham Palace voorgekauwd prinsessensprookje wil vervullen, valt alleen maar te prijzen. Maar als ze haar eigen sprookje wil, kan ze niet als een heremiet in Anmer Hall blijven tennissen. Aan de slag, dus. Maar wel gewoon op wedges, natuurlijk. Er zijn grenzen aan de mate waarin je moet willen inschikken.

© Ryan Pierse / Getty Images © Ryan Pierse / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook