De hoedenliefde van de Yorkies

Heerlijk, de hoedenliefde van de Yorkies. Geen gelegenheid of de Mad Hatters of Windsor slaan toe. Er zitten soms heel b...

Lees ook

Heerlijk, de hoedenliefde van de Yorkies. Geen gelegenheid of de Mad Hatters of Windsor slaan toe. Er zitten soms heel beschaafde modellen tussen. Maar het leukst is toch als prinses Beatrice en haar zus prinses Eugenie helemaal los gaan, zoals op de bruiloft van William en Kate. Waar ze blijkbaar de Boze Stiefzusters van Assepoes als inspiratie hadden genomen. De Philip Treacy hoed van Eugie kon maar niet kiezen tussen ‘slagschip’ of ‘ontplofte kip’. En Beatrice’s kunstwerk van dezelfde hoedenmaker leek vooral op een wc-bril met strik. Het ontwerp bleek overigens zijn geld waard te zijn. De prinses veilde hem later voor een goed doel waar het campy design € 111.739 opleverde.

Bad Hat Day…

© Dan Kitwood / Getty Images  © Dan Kitwood / Getty Images

Dat hoeden dragen iets is wat je een beetje moet leren, ontdekten de prinsessen tijdens Trooping the Colour in 2012. Los haar met een hoed is al niet zo’n briljante combinatie. Maar los haar met een hangend model zoals bij Bea wordt wel heel erg sloom. Eugenie kwam op haar beurt onder vuur te liggen omdat er meerdere vogels waren gesneuveld voor haar dopje. Dat bovendien niet goed was vastgespeld en steeds afzakte. Oh dear, en dan met harde wind in een hobbelende koets…

Prinses onder de erwt

© Tim Whitby / Getty Images © Tim Whitby / Getty Images

Wijs geworden pinde Eugenie haar volgende exemplaar zo vast dat die windkracht acht kon weerstaan. Wat geen overbodige luxe was, want deze gigantische erwt is best een windvanger. Al stond het haar fris en jeugdig, de groene satellietschotel is sindsdien nooit meer gesignaleerd.

Zo kan het ook

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Etiquettegoeroes waren shocked, shocked dat Beatrice in juni vilt droeg. Dat mag namelijk alleen in de winter. Go figure. Minder fijnzinnige liefhebbers vonden deze oranje Sarah Cant hoe dan ook enig. De prinses zelf duidelijk ook, ze straalde ermee op Ascot in 2014. En niemand die het nog over de wc-bril van Treacy had.

Vereeuwigd in Lego

© Gareth Cattemole / Getty Images © Gareth Cattemole / Getty Images

De hoedenliefde van de Yorkies is zelfs zo bekend dat ie vereeuwigd is in Lego. Links staat Beatrice in het groen, rechts van haar Eugenie in het blauw. Hun Lego-hoedjes zijn van Rachel Trevor-Morgan, de hoedenmaakster van de Queen, die ter gelegenheid van Ascot een speciale tentoonstelling kreeg. De Queen staat zelf op het balkon, geflankeerd door Camilla en Kate. Naast Eugenie staat het poppetje van Zara Tindall, daarnaast Carole Middleton, de moeder van Kate.

Laatste nieuws

Zie ook