Dit is Alexandre Coste

Even voorstellen, dit is Alexandre Coste, de oudste zoon van prins Albert van Monaco. Net als dochter Jazmin Grace is Al...

Lees ook

Even voorstellen, dit is Alexandre Coste, de oudste zoon van prins Albert van Monaco. Net als dochter Jazmin Grace is Alexandre (12) verwekt in een buitenechtelijke relatie. Albert had vanaf 1997 zes jaar lang wat met stewardess Nicole Coste. Hij leerde haar kennen tijdens een Air France vlucht van Nice naar Parijs, waar ze hem First Class champagne serveerde. “Ik was ingevallen voor een collega en werkte altijd in First Class, dus ik was gewend aan VIP’s,” zegt Nicole. “Maar met Albert had ik echt oogcontact. Ik vond hem aantrekkelijk en hij had pretoogjes. Hij vroeg om mijn telefoonnummer, ik heb het gegeven. Ik denk dat hij wist dat ik niet geïntimideerd door hem was en dat hij dat prettig vond.”

Nicole Coste en prins Albert

© Nicole Coste © Nicole Coste

Liefde op het eerste gezicht was het niet. “Hij belde me later en vroeg of ik zin had dat weekend naar Monaco te komen,” zegt Nicole in Paris Match. “Het leek mij heel normaal, ik heb mijn eigen ticket betaald en in zijn privéappartement gelogeerd. Het was heel gezellig, maar van seks was geen sprake. Ik was vastbesloten om daarmee te wachten tot we elkaar beter kenden, omdat ik geen speeldingetje wilde zijn. Hij respecteerde dat. Ik was geen golddigger. Ik kocht eerder cadeaus voor hem.” Niet lang daarna werd ze toch verliefd op hem en werd hun liaison het best bewaarde geheim van de Monegaskische society.

Op de valreep zwanger

© Nicole Coste © Nicole Coste

Na zes jaar doofde de liefde tussen Nicole en de prins ‘op natuurlijke wijze’ uit en ontdekte Nicole – toeval of een zeer opportuun ongelukje? – dat ze zwanger was. “Toen ik het aan Albert vertelde, had hij er geen moeite mee,” zegt ze. “Hij zei dat ik de baby moest houden als ik dat wilde en beloofde dat hij me zou steunen. Pas veel later krabbelde hij terug, ik denk dat het hof hem heeft doorgezaagd over mogelijke erfenisproblemen in de toekomst.”

Bezoekjes van Albert

© Nicole Coste © Nicole Coste

Toch liet Albert hen niet zitten: hij regelde een riante toelage en installeerde hen in een mooie villa in Villefranche-sur-Mer aan de Franse Rivièra. “Ik heb hem geleerd hoe hij luiers moest verschonen,” zegt Nicole. “Hij was een liefhebbende vader en had een volstrekt natuurlijke vader-zoonrelatie met Alexandre. Compleet met uitjes en verjaardagsfeestjes met een piratenthema. Hij was trots op zijn zoon en knuffelde veel met hem. Daar gaat het uiteindelijk om, niet om geld, maar om een warme band.”

Erkend, maar geen prins

© Nicole Coste © Nicole Coste

Hoewel Albert wel zijn verantwoordelijkheid nam, erkende hij pas na een DNA test in 2005 dat Alexandre daadwerkelijk zijn kind was. De prins was net ingehuldigd als vorst en wilde zijn privéleven regelen. En zei in een interview dat hij financieel voor Alexandre zou zorgen, maar dat die niet in aanmerking kwam als troonopvolger. Volgens Nicole zat zijn verloofde Charlene Wittstock daarachter. “Ik werd opeens genegeerd door societyvrienden die haar niet wilden schofferen door met mij op te trekken,” zegt ze. “Mensen noemden me brutaal omdat ik erkenning eiste en rechten voor mijn kind. Het klopt dat ik op de vooravond van het huwelijk van Albert en Charlene met mijn zoon door Monaco heb gewandeld. Ik had er genoeg van om een geheim te zijn.”

All in the family

© !Ola © !Ola

Omdat Monaco Nicole naar sociaal Siberië had verbannen, verhuisde ze in 2014 naar Londen. Daar werkt ze als modeontwerpster en woont ze met Alexandre in het chique Knightsbridge. Het heeft het contact met het paleis aanzienlijk verbeterd. Misschien dat Charlene wat is ontdooid nu ze zelf moeder is van de Mini-Monaco’s. Misschien dat Nicole goodwill heeft gekweekt door niet meer ostentatief een titel voor haar zoon te eisen. Of misschien dat Albert beseft dat het hem alleen maar goed staat om een band te houden met zijn buitenechtelijke kinderen? Hoe dan ook, niet alleen Jazmin, maar ook Nicole en Alexandre vierden deze zomer op zijn verzoek vakantie in Monaco.

Laatste nieuws

Zie ook