Máxima is een van de stijlvolste royals

Complimentje voor Hare Majesteit, Máxima is een van de stijlvolste royals ter wereld. Volgens 30.000 lezers van Hello, d...

Lees ook

Complimentje voor Hare Majesteit, Máxima is een van de stijlvolste royals ter wereld. Volgens 30.000 lezers van Hello, dan. Die de kroonprinses van Denemarken op no 1 zetten (damn you, prinses Mary!). Koningin Máxima wordt beschouwd als inspiratie voor veel vrouwen door haar gewaagde keuzes in hoeden en kleuren. Ze heeft haar plekje dus vooral te danken aan haar extravagante kledingstijl. Te leuk, natuurlijk. We zijn dan ook zo trots dat we gemakshalve liefdevol over slecht zittende Natanpakjes en foute driekwartbroeken heenstappen. Even afgezien van het feit dat dat ons koninklijke stijlicoon het zo goed doet bij de Britten leverde de enquête nog een opmerkelijk feit op. De royaltylovers kozen – shock & horror – Mary en Máxima vóór hun bloedeigen hertogin Kate. Omdat we supertrots zijn onze eigen, volstrekt subjectief samengestelde Máxima is Absolutely Fabulous Top 3.

1 Huwelijk in Luxemburg

Luxemburg, 2012 © Sean Gallup / Getty Images  Luxemburg, 2012 © Sean Gallup / Getty Images

Op het huwelijk van prins Guillaume en prinses Stephanie van Luxemburg stal Máxima de show in een Natan met couturetrekjes (het kan dus wél). Voor de hoed van Fabienne Delvigne lijkt een fazant het leven te hebben gelaten, maar dan heb je ook wat, qua rode lopermomentje. De outfit was het gesprek van de dag en was het begin van een succesvolle reeks Máxima-looks buiten haar vertrouwde comfortzone.

2 Koninginnedag in Groningen

Groningen, 2004 © Michel Porro / Getty Images Groningen, 2004 © Michel Porro / Getty Images

Bijna nog leuker dan het postzakjasje van Jan Taminiau: het spijkerjasje van Natan (€ 380) met de rode baret erboven. Het jasje bewees dat Máxima inmiddels de Nederlandse smaak aardig doorgrondde als casual, vrolijk en vlot. Het was in een mum van tijd uitverkocht en maakte definitief een einde aan de brave garderobe waar ze tijdens haar verloving en in de eerste jaren van haar huwelijk op terugviel.

3 Huwelijk in Zweden

Stockholm 2010 © Pascal Le Segretain / Getty Images Stockholm 2010 © Pascal Le Segretain / Getty Images

Op het huwelijk van kroonprinses Victoria van Zweden droeg Máxima een kanten Taminiau in meerminmodel. En of het nu door de japon kwam, door haar oogopslag of door de hele entourage, opeens murmelden alle royalty-watchers: ‘Daar loopt een vorstin’. Ze moest er nog drie jaar op wachten, maar de schitterende jurk bleek het opstapje naar meer glamour en interessantere keuzes uit de juwelenkist van de Oranjes. Alsof ze zelf ook besefte dat ze aan het warmdraaien was voor de volgende stap. Wonderschoon en nog altijd een van haar topmomenten in stijl. Well done, Majesteit. Maar we gaan nu natuurlijk wél voor de eerste plaats.

Laatste nieuws

Zie ook