Classic fantastic: de hakken van Christian Louboutin

Klassiekers die een look instant chic maken, zijn de investering waard. Zoals de hakken van Christian Louboutin. #BeauMo...

Lees ook

Klassiekers die een look instant chic maken, zijn de investering waard. Zoals de hakken van Christian Louboutin. #BeauMondeLoves.

Over Christian Louboutin

Voor een ieder die niet is gezegend met gazelle benen als Gisele Bündchen, zijn er de hoge hakken van Christian Louboutin (51). In zijn tienerjaren spijbelt de Franse ontwerper-in-de-dop vaak van school om dansclubs te bezoeken. Hij raakt gefascineerd door de hooggehakte schoenen die de danseressen dragen en droomt van een bestaan als schoenontwerper. In de jaren daarna loopt hij stage bij Charles Jourdan, dan schoenontwerper bij Christian Dior, maar het duurt nog bijna 10 jaar voordat hij in 1991 een collectie lanceert onder zijn eigen naam. Storm loopt het alleen niet en Louboutin duikt opnieuw achter de tekentafel. Hij laat zich dit keer inspireren door Andy Warhols ‘Flowers’-schilderijen, komt met een roze met gebloemde hak en zet zijn handtekening aan de binnenzijde. Dan, nog steeds niet helemaal tevreden, grist hij een potje rode nagellak van het bureau van zijn assistente, kleurt de zool van de schoen vurig kersenrood en pats!

de hakken van Christian Louboutin © Beau Monde 7/2015

[fa]fa fa-heart[/fa]Loubies

Een nieuw modestatement is geboren. Louboutin maakt de stiletto’s weer modern en de hakhoogte hoger dan hoog. Van comfort wil hij niets weten. Want, vindt de Fransman, als een vrouw hakken past, kijkt ze naar haar benen, naar de stand van haar billen. Ze zal nooit voor slofjes kiezen als ernaast een paar hakken prijkt dat haar het zelfvertrouwen van een beautykoningin schenkt. Hij heeft het bij het juiste eind. Zo zweren Beyoncé, Kim Kardashian en Lea Michele bij zijn Daffodile-ontwerp, dat maar liefst 16,5 cm toevoegt aan hun geringe lengte. Maar ook de toch al langbenige Heidi Klum (1.76 m) is verkocht. Lyrisch meldt ze, dat als ze één ding mag meenemen op een romantische rendez-vous naar een onbewoond eiland, het haar lakleren Loubies zijn. “En dan draag ik verder helemaal niets!” kirt ze er nog achteraan. Gelijk heeft ze. Of zoals de ontwerper zelf verkondigt:

De basis van mijn werk ligt niet in het plezieren van vrouwen, maar van mannen. Mannen zijn net stieren, ze kunnen zo’n rode zool met geen mogelijkheid weerstand bieden.

Sex on legs, dat straal je uit als je zijn beauties draagt.

de hakken van Christian Louboutin

De hakken zijn er van € 400,- tot € 400.000,- (voor een zool gemaakt van rode robijnen).

Iets minder budget?

Onze fashion editor kon deze stileto’s niet laten liggen… Dit zijn onze must haves. #want
[sm-product-feed id=”25784″]

Laatste nieuws

Zie ook