Drie royal trouwfeestjes

In Europa worden morgen drie royal trouwfeestjes gevierd, want 25 augustus blijkt al net zo'n populaire trouwdatum te zi...

Lees ook

In Europa worden morgen drie royal trouwfeestjes gevierd, want 25 augustus blijkt al net zo’n populaire trouwdatum te zijn als 19 juni. Het langst getrouwd zijn kroonprins Haakon en Mette-Marit, die morgen veertien jaar geleden in het huwelijk traden. De bruid droeg een zeer eenvoudige japon van Ove Harder Finseth. Alsof ze nog eens wilde benadrukken dat ze zich geen enkele illusie maakte dat ze zich als alleenstaande moeder moest bewijzen als prinses. Aan haar prins lag het niet: toen verliefd, veertien jaar en nog twee kinderen – Ingrid en Sverre – verder nog altijd smoor op elkaar.

10 jaar getrouwd: PC en Anita

Anita en Pieter Christaan © Michel Porro / Getty Images Anita en Pieter Christaan © Michel Porro / Getty Images

Tien jaar geleden trouwden prins Pieter Christiaan in Apeldoorn voor de wet met Anita van Eijk, het kerkelijk huwelijk volgde twee dagen later in Noordwijk. De bruid droeg een Frans Hoogendoorn van dubbele satin-duchesse met op het lijfje uitgeknipte Chantillykant. De sleep van de japon was drieënhalve meter en kon er met het feest ‘s avonds afgehaald worden. “Ik vind dat een bruidsjurk mooi, maar sober moet zijn en dat de persoonlijkheid van de draagster er tot uitdrukking in moet komen,” aldus Hoogendoorn. “Ik praat altijd met de bruiden voordat ik met ontwerpen begin.”

5 jaar getrouwd: Tatiana en Nikolaos

Tatiana en Nikolaos © Chris Jackson / Getty Images Tatiana en Nikolaos © Chris Jackson / Getty Images

Het huwelijk van prins Nikolaos van Griekenland en Tatiana Blatnik was een zomers feestje op Spetses waar het wemelde het van de royals. De kersverse prinses droeg Angel Sanchez, die chantilly kant op kant op kant stapelde. Met ook nog een bolero, een sluier, dezelfde tiara die schoonzus prinses Marie-Chantal droeg en lange oorbellen was het wat veel. Desalniettemin straalde het bruidspaar en werden er naar goed Grieks gebruik glazen kapot gegooid voor wat extra geluk.

Laatste nieuws

Zie ook