Eerste schooldag van prins Henrik

De eerste schooldag van een kind is altijd spannend, zo ook die van prins Henrik. Zo vierde de  6-jarige nog vakantie me...

Lees ook

De eerste schooldag van een kind is altijd spannend, zo ook die van prins Henrik. Zo vierde de  6-jarige nog vakantie met zijn ouders, zus en halfbroers. En zo was hij  verhuisd naar een nieuwe stad, waar hij ook meteen voor het eerst naar de ‘grote school’ moest. De jongeman (hierboven in een wit shirtje) was gewapend met een enorme nieuwe rugzak waar nog niets in zat. En werd uitgewuifd door zijn zusje Athena (3) die voorlopig nog gewoon naar de peuterschool in een voorstad van Kopenhagen gaat. Ook Apple, de bichon frisée van het gezin, maakte even haar opwachting. Tijdens het persmomentje zei de prins tegen de Deense krant BT dat hij erg van optellen houdt “dus ik denk dat rekenen mijn favoriete vak zal worden.”

De eerste schooldag duurde overigens niet lang: Henrik was binnen twee uur weer thuis, met ditmaal een rooster in zijn rugzak. En een boekje vol met huisregels van het katholieke Sct. Joseph Søstrenes Skole, waar men dol is op schone gymkleren en niet houdt van zoete drankjes en snoepen. Dus dat wordt nog een hele uitdaging voor prinses Marie tegen de tijd dat hij jarig is. Prins Henrik is het oudste kind van de tweede leg van prins Joachim van Denemarken en prinses Marie en negende in de lijn van troonopvolging. Zijn Hoogheid is graaf van Monpezat, maar begint zijn schoolcarrière gewoon als Henrik van Denemarken.

© Danish Monarchy © Danish Monarchy

Laatste nieuws

Zie ook