Classic fantastic: Diamanten tennisarmband

Klassiekers die elke look instant chic maken, zijn de investering waard. Zoals de diamanten tennisarmband. Maar waarom d...

Lees ook

Klassiekers die elke look instant chic maken, zijn de investering waard. Zoals de diamanten tennisarmband. Maar waarom draagt dit sprankelende accessoire voor de vrouwenpols dezelfde naam als zo’n zweterig exemplaar van badstof?

Chris Evert diamenten tennisarmband © Beau Monde

Dat zit zo…

Het antwoord zit ’m in een sportief geschiedenislesje: tijdens de U.S. Open van 1987 speelt tennisster Chris Evert een topwedstrijd, totdat plotseling de sluiting van haar George Bedewi-armband breekt en het juweel met ingelegde diamanten de lucht in vliegt. Chris, zesvoudig U.S.-winnares, maar ook rechtgeaarde glamourpoes, sméékt de scheidsrechters de wedstrijd stil te leggen tot ze haar zoekgeraakte juweel heeft getraceerd. De pers vindt het voorval hilarisch en het begrip tennisarmband is geboren.

The jewelry that became the symbol

Slimme Chris lanceert in de jaren tachtig zelfs een juwelenlijn rondom de veelbesproken armbanden en poseert guitig voor de reclamecampagne.

The jewelry that became the symbol that became the legend.

Ook andere juwelenhuizen zien brood in het klassieke ontwerp en het duurt niet lang voordat de tennis bracelet voor elke vrouw onmisbaar lijkt. Door de jaren heen blijft het ontwerp stabiel: de zeer fijne polssieraden beschikken over een, vaak symmetrisch, patroon van diamanten. Afhankelijk van de bestedingslimiet op je creditcard (of beter: die van je lover) kies je voor witgoud, geelgoud of platina en de hoeveelheid diamanten. Baas boven baas Serena Williams doet niet moeilijk en koopt voor elk tennisseizoen gewoon een nieuw exemplaar.

Diamenten tennisarmband Serena Williams © Beau Monde

Celebracelets

Ook Mariah Carey, Kate Winslet, Kim Kardashian en Kate Middleton zijn fan. Het stijlstatement doet het bovendien uitstekend als cadeau voor verjaardagen, geboortes en jubilea. En wees gerust: de slotjes zijn er sinds 1987 flink op vooruitgegaan en beschikken tegenwoordig over een heuse veiligheidspen. Game, set, match!

Diamanten tennisarmband celebrity's © Beau Monde

Fashion editor’s pick

[sm-product-feed id=”26719″]

Laatste nieuws

Zie ook