De vele gezichten van prinses Charlene

Prinses Charlene van Monaco heeft vele gezichten. Letterlijk, want wie foto's van vroeger terugziet, kan niet anders dan...

Lees ook

Prinses Charlene van Monaco heeft vele gezichten. Letterlijk, want wie foto’s van vroeger terugziet, kan niet anders dan concluderen dat lang niet al haar onderdelen meer uit 1978 stammen. De plastische chirurg heeft leuk aan haar verdiend, sinds haar relatie met prins Albert serieuzer werd. Wat opmerkelijk is, want hij is toch voor haar gevallen toen ze als Olympisch zwemster nog beschikte over haar eigen neus, een wat dunne bovenlip, een bescheiden A-cup en chloorhaar. Was het onzekerheid of wilde ze gewoon zelf wat fotogenieker worden met het oog op haar toekomstige rol? We bladeren even door haar plastische ontwikkeling tot prinses van Monaco.

Sportieve zwemster ? prins

Charlene in 2006 © Pascal Le Segretain / Getty Images Charlene in 2006 © Pascal Le Segretain / Getty Images

In 2006 is Charlene Wittstock op haar neus na nog puur natuur. Ze heeft voor iemand van haar leeftijd (ze is hier 28) vrij veel mimiekrimpels, wat wallen onder haar ogen en een lach die aardig wat tandvlees toont. Niemand die het opvalt, alle aandacht gaat naar prins Albert die duidelijk dol op haar is. Hij is net een paar maanden vorst en driftig zijn privéleven aan het aanharken. Charlene maakt daar al sinds 2000 deel van uit en hoewel er van een aanzoek nog geen sprake is, is het wel duidelijk dat hij de relatie serieus neemt.

De prinsessen-metamorfose

De verbouwing is begonnen © Pascal Le Segretain / Getty Images De verbouwing is begonnen © Pascal Le Segretain / Getty Images

Hoe serieus wordt wel duidelijk als Charlene met haar kersverse boezem hetzelfde jaar zijn gast is op het Rode Kruis bal. Ze is bijna onherkenbaar: laser, fillers en botox hebben haar rimpels grotendeels weggetoverd, ze laat haar haar groeien en haar lach heeft een make-over ondergaan. Twee jaar later laat ze er tijdens een vakantie in thuisland Zuid-Afrika nog een cupmaatje bijzetten. Voor hem? Voor zichzelf? “Het was nogal een uitdaging om mezelf aan te passen aan de bijzondere omgeving waarin mijn man verkeerde,” zei ze later in Paris Match. “Ik miste mijn familie en vrienden net zoals ik het eenvoudige leven miste wat ik gewend was.”

 Op de glijdende filler-schaal

Charlene in 2011 © Pascal Le Segretain / Getty Images Charlene in 2011 © Pascal Le Segretain / Getty Images

Rond haar huwelijk in 2011 slaat ze even door in haar verbeteringsdrift. Er is werkelijk geen lijntje meer in haar gezicht te bekennen, haar bovenlip is opgevuld, de oogwallen zijn aangepakt en haar kin is verzacht. Het geeft haar een wat wezenloze uitdrukking, zodat ze de indruk wekt zwaar onder de kalmeringsmiddelen te zijn getrouwd. Ze geeft toe dat de stress om steeds te worden vergeleken met prinses Gracia enorm was.  “Toen ik in het paleis kwam, gaf niemand me het handboek hoe je een prinses wordt,” zegt ze. “De muren hadden al twintig jaar geen prinselijk stel meer gezien. Maar mijn man  is altijd mijn steun en toeverlaat geweest.”

 Comeback van haar lachrimpels

Charlene in 2015 © Pascal Le Segretain / Getty Images Charlene in 2015 © Pascal Le Segretain / Getty Images

En uiteindelijk kwam het toch allemaal goed met Charlene en haar looks. Tijdens haar zwangerschap van Jacques en Gabriella liet ze de botox en fillers voor wat ze waren, zodat alles er aanzienlijk natuurlijker uitziet. Ze lijkt er niet heel erg naar terug te verlangen, gezien het feit dat ze ruim een half jaar later nog altijd haar eigen mimiek heeft, inclusief wat lachrimpels. Ook haar mond lijkt meer op het origineel en wat misschien wel het belangrijkste is: de prinses lijkt voor het eerst in jaren goed in haar vel te zitten. En dat is natuurlijk mooimaker no 1.

Laatste nieuws

Zie ook