Nieuwe Windsor-baby op komst

Hoera, er is een nieuwe Windsorbaby op komst! Lady Frederick Windsor (inderdaad, niet meer van deze tijd om zelf geen na...

Lees ook

Hoera, er is een nieuwe Windsorbaby op komst! Lady Frederick Windsor (inderdaad, niet meer van deze tijd om zelf geen naam te hebben) is in verwachting van haar tweede kind. En als je nu denkt: wat komt die dame me bekend voor, dan kan dat kloppen. De lady heet eigenlijk Sophie Winkleman en speelde jarenlang Zoey, het Engelse liefje van Walden Schmidt (Ashton Kutcher) in ‘Two and a Half Men‘. Acteren doet ze nog steeds, maar met mate. “Met een kind kun je niet zo makkelijk de rol van Yelena in ‘Oom Vanya’ op het toneel spelen of als Russische spion in Litouwen filmen,” zegt ze. “Reuze gecompliceerd allemaal, en ik denk niet dat het met een kind erbij makkelijker wordt.”

Fulltime lady Windsor

Freddie en Sophie © John Sciulli / Getty Images Freddie en Sophie © John Sciulli / Getty Images

Voorlopig is ze dus even fulltime moeder en lady, met dank aan echtgenoot Frederick Windsor. Freddie is de zoon van prins Michael van Kent, een volle neef van koningin Elizabeth en momenteel 46ste in de lijn van troonopvolging, dus de kans is klein dat Sophie ooit aan de koninklijke bak hoeft. Het stel is sinds 2007 samen en verloofde zich op Valentijnsdag 2009. Het feit dat Sophie als actrice naar royal normen een nogal lichtzinnig beroep heeft, viel geheel in het niet bij de reputatie van haar aanstaande.

Getrouwd met Lord Louche

Freddie en Sophie, 2009 © WPA Pool /Getty Images Freddie en Sophie, 2009 © WPA Pool /Getty Images

Freddie stond in zijn jonge jaren bekend als Lord Louche wegens een erg wild nachtleven inclusief copieus cokesnuiven. Hij was destijds goed bevriend met drie jaar jongere prins William en werd door het Engelse Koninklijk Huis tijdelijk verbannen naar sociaal Siberië. Dit tot ontzetting van zijn moeder, prinses Michael, onder aristo’s bekend bekend als de grootste snob op dit halfrond. Freddie revancheerde zich echter door zich koest te houden en zijn studie af te maken. Hij werkt tegenwoordig als investment banker.

Schoonmoeder from hell

De altijd subtiele prinses Michael en haar man © Chris Jackson / Getty Images De altijd subtiele prinses Michael en haar man © Chris Jackson / Getty Images

Windy en Winky, zoals ze door intimi worden genoemd, trouwden op 12 september 2009 in de Chapel Royal van Hampton Court Palace in Richmond. De moeder van de bruidegom liet zich zoals verwacht nogal gelden, omdat het maar geen echte royal wedding wilde worden. Zo noemde ze het budget van 57.000 euro “te miserabel voor woorden”, tot Sophie dreigde in stilte te trouwen met Frederick. Prinses Michael legde zich toen bij de feiten neer. Maar nam op de bruiloft zelf wraak door de bruid te overschaduwen in een zeer diep uitgesneden blauwe japon. Sophie noemt haar schoonmoeder Ma’am, de meest afstandelijke en eerbiedige vorm van ‘mevrouw’.

Opnieuw gezinsuitbreiding

De happy familie in 2013 © Hello! De happy familie in 2013 © Hello!

Sophie en Frederick kregen in 2013 een dochtertje, Maud Elizabeth Daphne Marina. Op de foto opa prins Michael, enthousiast vrijmetselaar, consultant en Russische tolk. In het midden de trotse ouders. En rechts prinses Michael, voorheen barones Marie-Christine von Reibnitz, als altijd luisterrijk. Sophie is van haar tweede uitgerekend in januari 2016. Congrats!

Laatste nieuws

Zie ook