Wist je dat… Nagellak do’s and don’ts

Emmy Klos, eigenaresse SalonCosmetics (o.a. de merken SpaRitual & CAPTION) Wist je dat je je handen jaren jonger kunt l...

Lees ook

Nagellak do's en dont's emmy klos Emmy Klos, eigenaresse SalonCosmetics (o.a. de merken SpaRitual & CAPTION)

Wist je dat je je handen jaren jonger kunt laten lijken met de juiste kleur nagellak? Beau Monde sprak Emmy Klos, eigenaresse SalonCosmetics en vroeg haar naar de nagellak do’s and don’ts.

Verzorg je handen

Handen verraden vaak je ware leeftijd; wat betreft verzorging zijn de handen vaak het ondergeschoven kindje. 99% brengt geen zonnebrandcrème of een speciaal verzorgende crème aan op de handen, maar ze worden wel net zoveel als het gezicht blootgesteld aan zon, temperatuurverschillen en wind. Erger nog aan vaak hele agressieve schoonmaakmiddelen.

Reinig je handen

Voor we lak gaan aanbrengen is het verstandig om de huid een milde reiniging te geven met een scrub. Hoe mooi de lak ook is aangebracht, als de handen zelf er niet netjes uit zien is het effect van een mooi gelakte nagel ook helemaal weg. De SpaRitual scrubs hebben een zachte korrel, die goed reinigt en ook nog eens geschikt is voor veel gevoelige huidtypen, zoals de oudere dunnere huid en een met pigmentvlekjes. Hierdoor krijgt de huid een veel frissere uitstraling en haal je gelijk enkele jaren van de leeftijd eraf.

SpaRitual Instinctual Sand Scrub SpaRitual Instinctual Sand Scrub €49,50

Denk ook aan de nagelriemen; met een Cuti Quench Creme verzorg je de nagelriemen en geef je ze gelijk voeding.

SpaRitual Cuti Quench SpaRitual Cuti Quench €17,95

Getest door de redactie

Als je gaat lakken, maak dan gebruik van de tips zoals hieronder beschreven. Ken je de nagellak van Caption al? Caption maakt gebruik van de de Lac-Q3 technologie, waar een gelachtige substantie voor het opvullen van kleine groeven in de nagels zorgt. Altijd een mooi en glad resultaat. Plus het dekt in 1 laag, glanst en droogt binnen een kwartier. In zeer korte tijd heb je een prachtige manicure die tot wel 9 dagen kan blijven zitten. En mocht je uitschieten? De lak is gemakkelijk te verwijderen met nagellakremover. Ook dat hebben we getest (lees: redacteur schoot uit…)

Kies een kleur die bij je past

Wanneer je voor een kleur kiest, kijk dan altijd goed naar wat bij je past. Iemand met donker haar, donkere ogen en een getinte huid heeft andere kleuren die goed passen, dan iemand met blond haar, blauwe ogen en een wat blekere huid. Denk aan dezelfde kleur op handen en voeten, of een mooie lipstick of gloss in dezelfde kleur.

Do

 • In het spectrum van rode kleuren ga je voor tinten met een oranje ondertoon. Hiermee haal je de kleur in je huid op, waardoor vlekjes minder opvallen.
 • Felle kleuren trekken de aandacht. Meer aandacht voor de nagels, minder voor de handen. Fel it is.
 • Laat altijd een millimetertje vrij tussen je nagelriem en waar je begint met lakken, dit ziet er wat netter uit.
 • Lak een millimeter van de zijkanten van je nagels niet, zo lijken je nagels (en vingers) een stuk langer en slanker.
 • Geef zeker in de zomer als de teennagels weer zichtbaar zijn, je vinger- en teennagels dezelfde kleur.
 • Het is mooi om de kleur op je nagels te matchen met je lipstick!

Don’ts

 • Donkerrode lak met een blauwe ondertoon laat de aderen in je handen meer opvallen. Dan lijken ze optisch wat ouder. Niet doen dus.
 • Nude gelakte nagels vormen een extra groot contrast met ouderdomsvlekjes. Hoe chic en trendy de nude nagel misschien ook is, think twice.
 • Let er bij donkere kleuren extra goed op dat je netjes lakt. Een misser valt hier extra op en ziet er slordig uit.
 • Afgebladderde nagellak kan echt niet, dan nog liever geen nagellak!
 • Ook not done bij: onverzorgde nagelriemen.
 • Vuurrode nagellak, te lange puntige nagels, groeven of verticale lijnen kunnen je handen ouder laten lijken.

Onze favoriete nagellakjes…

[sm-product-feed id=”17406″]

NU OOK IN BEAU MONDE

Laatste nieuws

Zie ook