Worst Dressed Royals Top 5

Een Worst Dressed Royals Top 5, het moest er eens van komen. Want het kan niet altijd beeldig en couture zijn. Soms hebb...

Lees ook

Een Worst Dressed Royals Top 5, het moest er eens van komen. Want het kan niet altijd beeldig en couture zijn. Soms hebben ook prinsessen en koninginnen wel eens een dagje waarin de stylist vrij was en er in het hele paleis blijkbaar geen spiegel te vinden is. En sommige mensen moet je niet onbewaakt achter laten met hun kledingkast. Zo leek het Noorse kroonprinses Mette-Marit een goed idee om een witte nachtpon te combineren met een zwarte maillot. En hebben ook haar collega’s wel eens een off-day, die hen reuze… menselijk maakt. Daarom, een selectie in de categorie What Where They Thinking?

Máxima: € 911.000 en geen spiegel

Máxima © Hans Kouwenhoven / Raad van State Máxima © Hans Kouwenhoven / Raad van State

Badpak van boven, gereformeerd van onder. We weten gewoon niet wat we met deze creatie aan moeten. Of met het malle roesje wat er onderuit komt. Of met de vele zwarte bandjes. En het was niet eens een ongelukje, want Max droeg dit ontwerp (Eerstejaars Mode-Akademie 1983?) zowel in 2008 als in 2013, volgens onvolprezen Máxima-chroniqueur Josine Droogendijk. Het kan dus: een toelage van € 911.000 ontvangen, maar geen spiegel in huis hebben. Laten we hopen dat het ding in de verkleedkist van A3 is verdwenen. Of in de zak van Maxima.

Mathilde in een harige badjas

Mathilde © Maria Castilliana Mathilde © Maria Castilliana

Het is een echte Véronique Branquinho. Oogverblindend angora in geel. Een geel is toch al een moeilijke kleur, hè? Eigenlijk kan alleen koningin Sonja ermee wegkomen. En dan alleen nog omdat we van haar houden. Koningin Mathilde van België droeg ‘m over nude, wat er een soort harige badjas van maakte. En zag er vooral uit alsof ze de Amerikaanse Pino (die is geel, de onze is blauw) gevild had. En dat voor 2950 euro. Meteen grijze muis af. Maar toch. Misschien voortaan toch even overleggen met prinses Elisabeth.

Baby makes a blue jeans talk

Margrethe © Julian Parker / Getty Images Margrethe © Julian Parker / Getty Images

Normaal gesproken vinden we het heerlijk, hoe koningin Margrethe lak heeft aan alles. Maar dit is toch wel een verbijsterende combi. Hoge taille, geen riem, te grote maat en dan ook nog een plooi erin gestreken, in een poging het netjes te maken? Dit moest haast wel de royal versie van de boyfriend jeans zijn, geleend van prins Henrik. We begrijpen dat de Deense koningin ook gewoon een beetje vakantie heeft. Maar dit is toch meer iets om mee in de tuin te werken dan het wisselen van de wacht van Gråsten Palace in te aanschouwen. Zelfs de Royal Teckel lijkt ons shocked. Shocked!

Stephanie in een toffeeverpakking

Stephanie © Pascal Le Segretain / Getty Images Stephanie © Pascal Le Segretain / Getty Images

Oh prinses Stéphanie, where to begin? De samengeperste boezem in de etalage? De kruisbanden die zo heerlijk vechten met de riem van het avondtasje? De korte jurk met de lange sleep, ook bekend als het fashion equivalent van een ordinair matje-in-je-nek? Of misschien toch maar de stof, die plakt, kreukt en glimt zoals het een toffeepapiertje betaamt? Aan haar Monegaskische mahoniehouten uitstraling zijn we gewend. Maar de vrouw met de mooiste vierkante schouders ter wereld heeft er wel eens beter uitgezien. Volgende keer beter, en dat geldt ook voor de rest.

Laatste nieuws

Zie ook