Powervrouw J.K. Rowling wordt 50

Powervrouw J.K. Rowling wordt 50 vandaag. De schrijfster veranderde de wereld van veel tieners met haar Harry Potter boe...

Lees ook

Powervrouw J.K. Rowling wordt 50 vandaag. De schrijfster veranderde de wereld van veel tieners met haar Harry Potter boeken. Bovendien is ze ook nog eens erg glamoureus én een voorbeeld voor actrice Emma Watson. Een ode aan deze bijzondere vrouw.

Over J.K. Rowling

Joanne studeerde in 1986 af aan de universiteit in Frans en Klassieke Cultuur. Ze werkte een tijdje in Portugal als lerares Engels. In 1990 schreef ze de grote lijnen van het Harry Potter verhaal tijdens een treinreis tussen Manchester en Londen. In de vijf jaar die volgden werkte ze haar verhaal volledig uit tot een zevendelige serie. Het verhaal werd wereldwijd een groot succes en een tijdje was Joanne de rijkste vrouw van het land. Er werden in totaal 500 miljoen exemplaren verkocht, de boeken werden in 69 talen vertaald en dat leverde zo’n acht miljard dollar op.

Powervrouw J.K. Rowling J.K. Rowling

Als klap op de vuurpijl werden alle zeven boeken ook nog eens verfilmd. Acteurs Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson werden wereldberoemd door hun rollen als Harry, Ron en Hermelien. Joanne werd een tweede moeder voor hen, vooral met actrice Emma Watson heeft de schrijfster een goede band.

J.K. Rowling J.K. Rowling

J.K. Rowling Emma en Joanne © Hollandse Hoogte

J.K. Rowling Emma Watson en Rupert Grint © Hollandse Hoogte

Joanne is sinds 2001 getrouwd met anesthesioloog Neil Murray. Ze hebben een dochter en zoon samen, Mackenzie en David. Joanne heeft uit een eerder huwelijk met journalist Jorge Arantes ook een dochter, Jessica.

J.K. Rowling Joanne Rowling © Hollandse Hoogte

Bovendien heeft Joanne ook nog eens een goed gevoel voor stijl. We love her. Happy birthday Joanne!

Laatste nieuws

Zie ook