3 easy fixes voor fijn haar

Fijn haar, het heeft misschien wel voordelen als zijdezacht, maar stylingwise? Doe je te veel van een haarproduct erin,...

Lees ook

Fijn haar, het heeft misschien wel voordelen als zijdezacht, maar stylingwise? Doe je te veel van een haarproduct erin, zit het plat op je hoofd… Doe je te weinig, wordt het droog en broos. En dan hebben we het nog niet eens het seizoen gehad! Zomer betekent vaker vet haar… En ’s winters oogt het meestal wat statisch. What to do? Met deze 3 easy fixes voor fijn haar kom je een heel eind.

fijn-haar-redken-blow-dry

Minder vaak wassen

Je kunt fijn haar het beste vergelijken met een delicaat stuk kleding. Hoe vaker je het wast, des te lelijker het wordt. Te veel wasbeurten zorgen ervoor dat de natuurlijke oliën in je haar (die dus zorgen voor de glans) minder worden. Was je haar dus minder vaak (2x per week, bijvoorbeeld de maandag en donderdag) en gebruik tussendoor droogshampoo. Wij tippen: Redken Pillow Proof, € 20,95 via Lecostore.nl.

Gebruik niet te veel producten

Omega More Kokosolie Eko

Heb je ervaring met fijn haar, dan heb je vast wel periodes gehad dat je product na product gebruikte om maar die volumieuze en wavy look te creëren. Zonde van je geld! Haarproducten zijn geen magische elixers; en al helemaal niet als je de producten random gebruikt. Belangrijker is de manier waarop je een haarproduct gebruikt, neem mousse: smeer je dat van de wortel naar de punt om volume te creëren, dan heeft dat met fijn haar niet zoveel zin. Beter is een klein beetje op de wortels. En vergeet die moisturizende serums. Een keer per week een nachtje met haar masker op basis van 100% kokosolie doet wonderen (Omega More Kokosolie, € 18,49 via Bol.com).

En onder de douche: conditioners alleen op de puntjes…

fijn-haar-sos-spray-l-oreal

Föhn maar even niet…

Haar droogt het mooist in de wind. En daar hebben we best wel wat van in Nederland, dus use it. Beetje L’Oréal Priofessional Volumetry SOS Spray, € 12,95 via Lecostore.nl, erop en je hebt volume on the go. Gebruik het product op nat, gekamd haar, of op droog haar. Just try it!

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook