Supermodellen toen en nu

Cindy Crawford, Noami Campbell, Elle Macpherson... Vroeger waren deze dames allemaal supermodellen. Maar wat doen ze nu...

Cindy Crawford, Noami Campbell, Elle Macpherson… Vroeger waren deze dames allemaal supermodellen. Maar wat doen ze nu en hoe zien ze er tegenwoordig uit? Supermodellen toen en nu.

Cindy Crawford

Het Amerikaanse model Cindy Crawford (49) brak door toen ze in 1982 de Elite Look of the Year award won. Modeshows, reclamecampagnes met Pepsi en Kellogg’s , de presentatie van een modeprogramma op MTV, fitnessvideo’s… Tja, wat heeft Cindy niet gedaan?

Cindy Crawford - supermodel - toen - nu Cindy Crawford toen © Hollandse Hoogte

Sinds 1998 is Cindy getrouwd met Rande Gerber en moeder van een zoon en dochter. Wat ze nu doet? Dansen met haar man en George en Amal Clooney tijdens een concert van U2

Cindy Crawford - supermodel - toen - nu Cindy Crawford nu © Hollandse Hoogte

Elle Macpherson

De Australische Elle Macpherson (51) kreeg als bijnaam the body. Ze werd gespot tijdens een vakantie in Amerika en werd wereldberoemd toen ze poseerde in Elle magazine. Daarna stond ze vier keer op de cover van Sports Illustrated. Elle hield het niet alleen bij poseren, ze verscheen namelijk ook in de film Sirens naast acteur Hugh Grant.

Elle Macpherson - supermodel - toen - nu Elle Macpherson toen © Hollandse Hoogte

Momenteel runt Elle haar eigen welness business WelleCo. Poseren doet ze ook nog steeds, zo verscheen ze laatst nog in een campagne van Harper’s Bazaar waarin ze laat zien dat ze haar bijnaam the body nog steeds eer aan doet.

Elle Macpherson - supermodel - toen - nu Elle Macpherson nu © Getty Images

Naomi Campbell

De Britse Naomi Campbell (45) begon haar carrière als danseres in videoclips, onder andere van Bob Marley en Michael Jackson. Op vijftienjarige leeftijd werd Naomi ontdekt door modellenbureau Elite Model en in 1988 stond ze als eerste zwarte fotomodel op de cover van Vogue. Bovendien was ze het eerste topmodel dat op de cover verscheen van opinieblad TIME.

Naomi Campbell - supermodel - toen - nu Naomi Campbell toen © Getty Images

Nu huurt Naomi kastelen af om haar verjaardag te vieren met acteur Leonardo DiCaprio en realityster Kendall Jenner. Het harde werken wordt beloond!

Naomi Campbell - supermodel - toen - nu Naomi Campbell nu © Getty Images

Claudia Schiffer

Het Duitse supermodel Claudia Schiffer (44) werd ontdekt in het nachtleven van Düsseldorf. Zo ben je aan het feesten met vriendinnen, zo sta je even later in Elle en werk je voor Chanel. Claudia is dan ook een echte beauty.

Claudia Schiffer - supermodel - toen - nu Claudia Schiffer toen © Hollandse Hoogte

Claudia zit nog steeds niet stil. Ze bracht haar eigen collectie zonnebrillen uit en haar eigen verzorgingsproducten. Ook ontwierp ze begin dit jaar een collectie samen met modemerk Tse. En ook met modellenwerk is ze nog lang niet klaar, vorig jaar verscheen ze nog topless op de cover van SZ Magazin.

Claudia Schiffer - supermodel - toen - nu Claudia Schiffer nu © Getty Images

Karen Mulder

Het Nederlandse model Karen Mulder (45) werd op haar zeventiende ontdekt door Elite Model, ze was toen op vakantie met haar ouders in Zuid-Frankrijk. Ze werkte vervolgens voor het modellenbureau in New York en Parijs en verscheen in veel shows en op talloze covers.

Karen Mulder - supermodel - toen - nu Karen Mulder toen © Hollandse Hoogte

Karen staat al tien jaar niet meer in de spotlights.

Karen Mulder - supermodel - toen - nu Karen Mulder nu © Getty Images

Christy Turlington

De Amerikaanse Christy Turlington begon in haar tienerjaren al met modellenwerk. Ze was te zien in vele Calvin Klein campagnes en speelde mee in videoclips van Duran Duran en George Michael.

Christy Turlington - supermodel - toen - nu Christy Turlington toen © Hollandse Hoogte

Christy is een activiste. Ze poseerde naakt om te protesteren tegen bont , werkt voor hulpverleningsorganisatie CARE en is ambassadrice van Product Red. Het model trouwde met schrijver Edward Burns en heeft twee kinderen.

Christy Turlington - supermodel - toen - nu Christy Turlington nu © Hollandse Hoogte

Linda Evangelista

Het Canadese supermodel Linda Evangelista (50) deed in 1978 mee aan de Miss Teen Niagara Contest en werd ontdekt door een modellenbureau. Ze begon bij Elite Model, maar vertrok al snel naar Parijs. Ze stond zes maanden na elkaar wereldwijd op de cover van Vogue. Linda werkte vervolgens voor alle grote ontwerpers en cosmeticabedrijven, waaronder Calvin Klein, Chanel, L’Oréal, Dolce & Gabbana, Ralph Lauren, Thierry Mugler, Vivienne Westwood, Givenchy en Christian Dior.

Linda Evangelista - supermodel - toen - nu Linda Evangelista toen © Hollandse Hoogte

Linda werkt nog steeds als model en is nog lang niet van plan om te stoppen.

Linda Evangelista - supermodellen - toen - nu Linda Evangelista nu © Getty Images

 

Laatste nieuws