Het beste onder de zonnebrandcrèmes

Tip voor de mooie dagen: vochtinbrengende crèmes met SPF. Of het nu om dagcrème, nachtcrème of zonn...

Lees ook

Tip voor de mooie dagen: vochtinbrengende crèmes met SPF. Of het nu om dagcrème, nachtcrème of zonnebrand gaat. (Te) veel zon is een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige veroudering. Jezelf goed beschermen tegen UV-straling, houd je jong, zorgt voor minder lijntjes, minder rimpels en is goedkoper dan botox, win-win dus. Dit zijn onze toppers en tips voor het beste onder de zonnebrandcrèmes en andere smeersels met SPF.

Zonnebrandcrème

  • Smeer niet te zuinig. Een witte laag is niet heel sexy, maar als je te dun smeert, dan werkt de factor niet optimaal.
  • Zonnebrandcrème kun je ongeveer een jaar bewaren. Na een jaar wordt de factor minder sterk en is je bescherming niet optimaal.

Zon vs. beauty

Als je een stranddagje gepland hebt, of een dagje zonnen in het park, houdt er dan rekening mee dat parfum en make-up huidirritaties kunnen veroorzaken. Ga je voor ‘bakken’, dan liever zonder parfum of make-up. En als er alcohol als ingrediënt aan je zonnebescherming is toegevoegd, kan je gezicht daarop reageren. Smeer & leer.

Smeer ‘m

Ook met zonnebrandcrème wordt je huid bruin. De crème zorgt ervoor dat je niet verbrandt, je huid minder snel verouderd en de kans op pigmentvlekken afneemt. Dus smeer ‘m.


Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook