Prinses Clotilde op het witte doek

Ze werkt niet meer zo heel veel, maar dit jaar is prinses Clotilde (46) toch weer te zien op het witte doek. Er komen tw...

Lees ook

Ze werkt niet meer zo heel veel, maar dit jaar is prinses Clotilde (46) toch weer te zien op het witte doek. Er komen twee Franse films van haar uit, ‘L’echappée Belle’ en ‘L’ombre des femmes’. In de credits zal niet prinses Clotilde di Savoia, prinses van Venetië en Piedmont staan. Ze werkt onder haar eigen naam Clotilde Courau. “Ik werkte al jaren voor ik de titel kreeg en heb 44 films gemaakt als mezelf”, zegt ze in Femme Actuelle. “Het zijn werelden die ik gescheiden wil houden, zoals ik ook mijn kinderen het liefst uit de publiciteit hou. Zij zijn mijn grote geluk, zij zijn waar alles écht om draait.”

Clotilde's huwelijk Clotilde’s huwelijk in 2003 was een van haar schaarse tiaramomentjes. Ze draagt hier de roze toermalijn parure uit de schatkamer van de familie van haar man. Het stel trouwde in de Santa Maria degli Angeli, ook bekend als de elitekerk van Rome © Franco Origlia / Getty Images

In 2003 trouwde Clotilde – zes maanden zwanger, heel pikant in keurige kringen – in een Valentino met Emanuele Filiberto di Savoia. Deze prins van Venetië is de zoon van Vittorio Emanuele, de prins van Napels. En de enige kleinzoon van Umberto II, de laatste koning van Italië. Was het land geen republiek geworden, dan zou Emanuele nu de troonopvolger zijn. In plaats daarvan deed de prins mee aan ‘Ballando con le stelle’ (de Italiaanse versie van ‘Dancing with the stars’ – hij won) en werkt hij als tv-presentator en producer. “Het is niet zo dat ik droomde van een prins of dat we een sprookjesbestaan hebben”, zegt Clotilde.

We hebben allebei een carrière en daarnaast een vrij normaal leven.

Clotilde en Emanuele Clotilde en Emanuele waren te gast bij het huwelijk van Guillaume van Luxembourg en prinses Stephanie © Pascal Le Segretain / Getty Images)

Voor zover het normaal is om te gast te zijn op royal weddings en hartstochtelijk Frans te ratelen met prinses Marie van Denemarken, natuurlijk. Republiek of niet, als ’titre de courtoisie’ (hoffelijkheidsgebaar) mag het stel wel hun titels voeren. En zijn als prins en prinses regelmatig te gast op hoogtijdagen van de vorstenhuizen van Monaco en Luxemburg.

Het groovy kasteel van een prins en prinses Het groovy kasteel van een prins en prinses zonder land aan het meer van Geneve is in 1978 door zijn vader gebouwd © House of Savoy / Elle Decor

Clotilde heeft twee kinderen: prinses Vittoria (11) en prinses Luisa (9) en woont met haar gezin in een groovy villa uit 1978 in Vésenaz aan het Meer van Geneve. Daarnaast hebben Emanuele en zij nog een olijvenboerderij en wijngaard in Umbrië en een appartement in Parijs. Hier vertellen Emanuele en Clotilde over hun eerste ontmoeting: het was voor Clotilde weerzin op het eerste gezicht, maar uiteindelijk kregen ze toch een happy end.

Laatste nieuws

Zie ook