8 paardenstaarten

Chic en sportief. Wij spotten 8 paardenstaarten kapsels op de rode loper en leggen uit hoe jij die zelf kunt namaken. Va...

Lees ook

Chic en sportief. Wij spotten 8 paardenstaarten kapsels op de rode loper en leggen uit hoe jij die zelf kunt namaken. Van gedraaid tot slordig tot met knot en/of gepolijst a la Jennifer Lopez. En last van uitgroei? Dat is zo weggewerkt, bekijk onze tip.

DE GEPOLIJSTE J-LO

Jennifer Lopez haar strakke, hoge paardenstaart was één van onze eyecatchers bij de Oscars dit jaar. Subtiel, niet te aanwezig, waardoor de focus op haar prachtige karakteristieke glow en Ellie Saab jurk lag. Om deze look te krijgen heeft haarstylist Lorenzo Martin een paar druppels Mythic Oil van L’Oréal Professionnel (€ 14,95) op J-Lo’s net gewassen haar gedaan, vooral handig tegen de verdwaalde regendruppels en vochtigheid (ja het regende op de rode loper bij de Oscars dit jaar). Even kort föhnen met een ronde borstel en dan vervolgens grote rollers erin voor losse, volumineuze krullen. Borstel erdoor en het haar is klaar voor de hoge paardenstaart. Heb je veel haar, dan is het handig een haarelastiekje met haak te gebruiken, dan blijft de staart beter zitten. Als finishing touch: een beetje Master Fixing Spray van Redken (€ 31,00), voor een kroesvrije avond. Check.

RETRO A LA DIANE

diane-kruger-paardenstaart © Getty Images

We love vintage. Wil je een beetje retro paardenstaart, probeer dan de side-swept variant van Diane Kruger. De man achter deze look, Adir Abergel, creëerde deze look in de volgende stappen. Mousse het haar met Moroccanoil Volumizing Mousse, van wortel tot punt. Maak daarna een diepe zijscheiding. Even kort drogen en dan met een krultang kleine plukken krullen. Het haar even laten afkoelen en dan het haar glad borstelen met de een stylingborstel (€ 30,00). Hoogte creëer je door het haar op de kruin in tegengestelde richting te kammen. Vervolgens trek je de ene kant van het haar in een strakke, laaghangende paardenstaart. De andere kant laat je lekker los, door bovenstaande stappen goed uit te voeren krijgt het die 1920 wave. Aftoppen met haarspray en je haar blijft een nacht lang in model.

STRAK & LAAG LORDE

lorde-paardenstaart © Getty Images

Lorde ging voor een super strakke paardenstaart bij de Golden Globes. Haarstylist Gavin Harwin zegt voor deze look gekeken te hebben naar de gebonden staarten van paarden. Hij wilde al Lorde’s haar gebruiken en toch een koele en moderne (=Lorde) look neerzetten. Gavin maakte bij Lorde eerst een diepe zijscheiding, waarna hij het haar droog föhnde met een ronde borstel. Vervolgens smeerde hij een beetje verzorgende milk in het haar (ca. een dubbeltje, smerend vanaf het midden tot de puntjes van het haar, prijs € 14,95) om het haar daarna stukje bij beetje glad te steilen. Je hoeft de staart dan alleen nog maar bij de nek strak te binden, en de eerste 2cm goed in te pakken met een elastieken band. Nog een beetje Shine Flash Spray (€ 17,95) erop, en klaar is Lorde.

DE SLOPPY TEIGEN

chrissy-teigen-paardenstaart © Getty Images

Dat kan Chrissy Teigen als geen ander: een perfecte slordige staart. Deze maakte haar Golden Globes look helemaal compleet. Modern, elegant en speels. De man achter deze georganiseerde chaos was Giannandrea. Eerst gaf hij het haar volume door het met een ronde borstel droog te föhnen. Daarna pakte hij plukjes haar om in een 1-inch krultang te krullen. Als je het hele hoofd gehad hebt, dan kan je wat Texture Dust (€ 14,95) met je handen verdelen in de onderste helft van har haar, voor een warrige textuur. Vervolgens verzamel je de plukken voor een hoge staart, net boven de kruin. Speelsheid krijg je door met je vingers er doorheen te gaan, lekker wild. Zorg ervoor dat het niet te strak rond het gezicht zit, door bijvoorbeeld aan de voorzijde wat extra volume te creëren.

GULDEN MIDDENWEG

jennifer-aniston-paardenstaart © Getty Images

Kan je niet kiezen tussen hoog of laag? Er is altijd een gulden middenweg, dacht Jennifer Aniston. Deze paardenstaart is de perfecte mix van klassiek en casual cool. Wil je Jen’s stijl copycatten? Pak strengen haar van beide kanten van je hoofd en breng deze samen op een centraal punt achter op je hoofd. De plukjes die eruit vallen, mag je gewoon laten vallen – mits ze wel je gezicht mooi inkaderen. Leuk detail: verpak je elastiek met wat eigenhaar (gewoon een pluk eromheen wikkelen). Ziet er meteen nog verzorgder uit.

REESE BUMPS

reese-witherspoon-paardenstaart © Getty Images

Adir Abergel wilde voor Reese een moderne look, met strakke lijnen en een kleine 60s twist. Om deze look na te maken, maak je het haar eerst kroesvrij. Dit kan door een gladmakende crème, Elixir Crème Fine van Kérastase (€ 29,95) bijvoorbeeld, in handdoekdroog haar te smeren, een beetje bij de wortels, iets meer in de punten. Maak een zijscheiding en droog het haar met een ronde borstel. Na het stukje voor stukje föhnen, rol het haar in velco rollers. Even laten zitten, en dan het haar uitborstelen en op de kruin van je hoofd het haar nog even touperen voor extra volume, dat geeft het die 60s twist. Trek vervolgens het haar in een lage paardenstaart bij de nek (dan hou je dat volume lekker op je kruin). Op de puntjes nog even wat serum voor net wat meer glans.

EMMA’S EIGEN DRAAI

emma-stone-paardenstaart © Getty Images

Emma Stone had de perfecte updo! Haar opvallende Dior jurk bij de SAG Awards had een glamoureuze uitstraling, welke perfect paste bij haar modern gedraaide paardenstaart. Mara Rosdzak verzorgde de look. Om deze look te creëren heb je schoon handdoekdroog haar nodig, wat je in stukken droogblaast met een ronde borstel. Daarna pak je een stijltang om het haar mooi egaal glad te maken. Beeje Redken Align Balm (€ 19,95) erin om het stijlen makkelijker te maken. Om de paardenstaart een draai te geven, verdeel je eerst het haar aan de voorkant in tweeën. Daarna zet je haar vast in een lage paardenstaart met een elastiekje. Daarna trek je het haar aan een kant helemaal naar achteren, zodat je de kant goed vast kan zetten (leve speldjes) bij de rest van de staart. Hetzelfde doe je aan de andere kant. Een beetje haarspray om het haar in model te houden (€ 15,80).

DE ALBA KNOT

jessica-alba-paardenstaart © Getty Images

Jessica Alba’s staart inclusief knot is chic, elegant en gemakkelijk na te maken. Als je haar helemaal gedroogd is, pak een stijltang om het haar glad te maken, plukje voor plukje. Maak van dit gladde haar een paardenstaart. Verdeel de staart in tweeën, haal rechts om en over links om een knotje te maken. Gebruik speldjes om losse plukken vast te zetten. Glansspray is de kers op de taart (€ 24,00).

Laatste nieuws

Zie ook