Partyprins Carl Philip is jarig!

Prins Carl Philip van Zweden wordt vandaag 36 jaar: födelsedagshälsningar, CP! Het is te hopen dat hij er zin in heeft,...

Lees ook

Prins Carl Philip van Zweden wordt vandaag 36 jaar: födelsedagshälsningar, CP! Het is te hopen dat hij er zin in heeft, want het lijkt al zijn 3726e feestje dit jaar te zijn. Het koninklijke vrijgezellenfestijn van de prins bestond een paar weken geleden bijvoorbeeld uit een week zon, zee en strippers in Griekenland. Dit was een cadeautje van zijn vriendenclub, die hem ‘De Onverwoestbare’ noemen om zijn talent een gezelschap onder de tafel te drinken en de volgende ochtend toch fris en fruitig op te staan. Dit was na twaalf avonden uit in veertien dagen en vóór een week met dertien recepties en borrels. Dan heb je uithoudingsvermogen, als partyprins.

Doorgezakt of niet, prins Carl Philip blijft koninklijk fris en fruitig © royalcourt.se Doorgezakt of niet, prins Carl Philip blijft koninklijk fris en fruitig © royalcourt.se

Carl Philips verjaardag zal bestaan uit een kuis samenzijn met zijn familie en zijn verloofde Sofia, gevolgd door wederom een avond boemelen. Met uiteraard uitzicht hun bruiloft op 13 juni aanstaande. Ook dit wordt een meerdaags festijn, met een groot diner op vrijdagavond, de ceremonie plus een diner-dansant op zaterdag en een uitgebreide feestbrunch op zondag. En dit allemaal voor ongeveer 350 van zijn beste vrienden. Maar misschien niet zijn zusje Madeleine, die dan hoogzwanger is van haar tweede kind.

Sofia en Carl Philip bereiden zich voor op hun eerstvolgende feestweek: hun bruiloft in juni © royalcourt.se Sofia en Carl Philip bereiden zich voor op hun eerstvolgende feestweek: hun bruiloft in juni © royalcourt.se

Wat weten we verder over Z.K.H. McDreamy?

  • Nou, officieel is hij de hertog van Värmland, maar verwacht wordt dat hij er bij zijn huwelijk een titel bij zal krijgen.
  • Carl Philip is derde in de lijn der troonopvolging, na zijn oudste zus Victoria en haar dochtertje Estelle.
  • De sportieveling houdt van voetbal, zwemmen, zeilen en skiën, maar toch het meest van raceauto’s: hij heeft een brevet waarmee hij wedstrijden mag rijden.
  • Bij de Zweedse Marine schopte hij het ondanks stevige dyslexie tot luitenant, tegenwoordig werkt hij freelance als grafisch ontwerper. Als hij niet feest, dus.
  • Zijn partygenen heeft hij van zijn vader: koning Carl Gustav bouwde eveneens een indrukwekkende reputatie op in het nachtleven van Stockholm.

Laatste nieuws

Zie ook