Shape it ’till you make it

Shape it 'till you make it! De Kardashian-zusjes zijn hotter dan hot, met dank aan hun flawless make-up. Leco legt uit h...

Lees ook

Shape it ’till you make it! De Kardashian-zusjes zijn hotter dan hot, met dank aan hun flawless make-up. Leco legt uit hoe je de signature look van de zusjes zelf kunt creëren. Bovenstaande video maakt het visueel!

Leco legt uit…

Shapen a la Kim doe je zelf het makkelijkst met een foundation in stickvorm. Met de donkere variant zet je schaduwen aan, bijvoorbeeld onder de jukbeenderen, met de lichte kleur breng je highlights aan op de jukbeenderen en de neusbrug. Gebruik je kwast om de foundations mooi in elkaar te laten overlopen. Om je neus te laten lijken, breng je over de gehele lengte van de neusbrug een kleine hoeveelheid highlighter aan. Verdeel dit met je vinger toppen.”

Shape it ’till you make it

Wat is shapen?
Shapen is, grof gezegd, het creëren van illusies. Shapen zorgt ervoor dat je neus kleiner en dunner lijkt, dat je geen dubbele kin hebt, dat je gezicht net wat ronder of ovaler lijkt dan het werkelijk is. Let wel: elk gezicht is anders, en voor hetzelfde effect, moet je dus anders shapen. Scroll naar beneden voor de ‘cheatsheets‘ voor jouw gezichtstype.

Primer
Als je een contour aanbrengt op je gezicht, zorg er dan voor dat je een primer gebruikt. De primer zorgt ervoor dat de aangebrachte schaduwen op de juiste plek blijft, zelfs met warmer weer. Bring on the sun! 

Vingervlug

Contour aanbrengen kan het best met je vingers. Een brush kan natuurlijk ook, maar met je vingers warm je het product vast op, zodat je het smooth aan kunt brengen. De contour van de schaduw kan je het best met je vingers aanbrengen. Daarna mag je brushen. Hieronder zie je wat voorbeelden van juist contour-gebruik bij bepaalde gezichtsvormen. Shape it ladies!

Shape-Oval-Rectangle-HIGHLIGHTS

Tandje donkerder
Idealiter is je contour-schaduw twee tandjes donkerder dan je foundation kleur, zodat je makkelijker van die onderkin afkomt en je neus echt smaller lijkt, afhankelijk van waar en hoe je smeert natuurlijk.

Tandje lichter
Je kunt natuurlijk ook bepaalde gezichtstrekjes accentueren. Dit kan door highlighten. Tip: gebruik hiervoor een kleur die twee tandjes lichter is dan je foundation. Zoek je gezichtsvorm op en kijk waar je het beste kunt highlighten.

Neus
Wil je je neus wat smaller doen lijken, dan moet je de contour-schaduw langs je neus aanbrengen (van de ooglid-plooi tot op het puntje van je neus). Kijk naar de beelden en je snapt het meteen.

Shape-Heart-HIGHLIGHTS

Neusbrug
Voor een smalle neus: vergeet je neusbrug niet. Een beetje poeder onder je neusbrug, boven je jukbeenderen en net boven je lippen en langs je kaaklijn. Dat zorgt voor een sterker contrast. Try it, Kim zal er jaloers op zijn.
Shape-Square-Round-HIGHLIGHTS

 

[sm-product-feed id=”29318″]

Laatste nieuws

Zie ook