Kroonprinses Mary tussen de koeien

Dit is zoals we kroonprinses Mary van Denemarken kennen: galajapon, tiara, sprookjesfactor 10. Maar ze gaat net zo lief...

Lees ook

Dit is zoals we kroonprinses Mary van Denemarken kennen: galajapon, tiara, sprookjesfactor 10. Maar ze gaat net zo lief met haar kinderen naar de jaarlijkse koeiendans. Ook in Denemarken is het namelijk een begrip als de koeien na de winter voor het eerst weer de wei in mogen. Dus laarzen aan en aaien maar!

Isabella wil een kalfje, de tweeling aarzelt nog

Een foto die is geplaatst door Crownprincess Mary Elizabeth (@crownprincessmaryofdenmark) op


Met Isabella, Vincent en Josephine bezocht ze een boerderij in Kirke Hyllinge, melkte er een (kunst)koe en aaide er kalfjes. “We zijn allemaal dol op dieren,” zei ze. “Als het aan de kinderen lag, zouden we een hele boerderij verzamelen. Ik moet ze nu uit hun hoofd praten dat een kalf in het paleis een geweldig idee is.”

Ook in Denemarken zeggen de koeien ‘boeoeh’: Mary en dochter Isabella

“Mooooooooo” (that’s what a cow says on Danish)

Een foto die is geplaatst door Mary Elizabeth (@crownprincessmaryofdenmark) op

De prinses geniet erg van ‘gewone dingen’ doen met haar kinderen. “De wereld is zo anders voor een kind, dat elke ochtend wakker wordt en klaar is om nieuwe dingen te ontdekken,” zegt ze. “Ik mag dat elke dag met ze meebeleven.”

En wie haalt er in de stal weer gekkigheid uit?

April 19 2015

Een foto die is geplaatst door Mary Elizabeth (@crownprincessmaryofdenmark) op


Kleine Diva Josephine, natuurlijk…

Het helpt dat de Deense royals redelijk met rust worden gelaten. “We kunnen door de stad fietsen en niemand roept: ‘Kijk, daar gaat de prinses!'” aldus Mary. “Men is eraan gewend. Soms komt er wel eens iemand gedag zeggen, maar dat is geen probleem. Ik zeg mensen ook zo vaak gedag!”

Laatste nieuws

Zie ook