Mooie Man Jelle de Jong

In de nieuwe Beau Monde vertelt mooie man Jelle de Jong enthousiast over zijn stijl en smaak. The story continues online...

Lees ook

In de nieuwe Beau Monde vertelt mooie man Jelle de Jong enthousiast over zijn stijl en smaak. The story continues online. Jelle in gesprek met Beau Monde reporter Nicole Gabriëls.

Waar moet een pak aan voldoen?

?Een pak moet te getailleerd zijn. ‘Te’ ja, de Matthijs van Nieuwkerk-snit noem ik dat.?

De Matthijs van Nieuwkerk-snit?

jelle-de-jong-man-of-style © Fotografie Bop Mulder, Styling Marije Rosenbach

? ‘Joh, neem dat jasje nou nog iets meer in,’ zeg ik tijdens een doorpas vaak. Ik wil dat het een beetje gaat trekken, want niets lelijker dan een wijdvallend colbert. Broeken mogen ‘Jort Kelder’.?

Jort Kelder?

?De pijp een beetje hoger op de enkel. Voor pakken slaag ik bij Suit Supply. Lekker rustig, de keuze uit honderd pakken en honderd stropdassen en ter plekke wordt mijn aankoop op maat gemaakt. Waar ik bij casual outfits kies voor gekke combinaties, kies ik mijn maatwerk conservatief.?

Dus geen ruitje, geen stippen, geen rib?

?Nope. Klassiek, basic en simpel moet het zijn. Mijn goede vriendin Bridget Maasland geeft me op mijn kop als ik op de rode loper mijn jas aanhoud. Dat schijnt niet te mogen, maar in Nederland is het vaak gewoon te koud. Bovendien, waar laat ik mijn jas dan??

Hoe gaat dat in andere landen dan?

In Los Angeles is er bij premières iemand die je jas aanneemt. Maar bij een Nederlandse première slaat dat natuurlijk nergens op, dus we moeten maar zonder jas voortaan!

Nou wij willen deze best van je aannemen hoor…

Lente trend?

jelle-de-jong-man-of-style © Fotografie Bop Mulder, Styling Marije Rosenbach

?Geen idee. Deze lente film ik op Vlieland voor de serie ‘Dokter Deen’. Als ik niet in personagekleding ben gestoken, kleed ik me in badjas.?

Not done?

?Blouses dragen met het bovenste knoopje dicht. Zogenaamd hip, maar ik zie er geen brood in. Het staat raar, alsof je een nieuwe blouse draagt met de verpakkingsklemmetjes er nog in.?

Maar op de set van ‘Dokter Deen’ dan?

Toen ging het knoopje dicht?

Op de set van ‘Dokter Deen’ wilde de stylist heel graag dat mijn personage zo’n look zou dragen. Acht afleveringen lang gaf ik geen sjoege. De laatste aflevering ging ik overstag, enkel en alleen omdat de stylist zo fantastisch is.

En waar shoppen we?

?Kopen bij massawinkels doe ik niet graag vanwege de drukte. Al moet ik toegeven dat Richard Groenendijk laatst een fantastisch enkellang vest aanhad. Heel chic en stijlvol, vast duur, dacht ik. Maar het was een H&M-vondst. Dus misschien moet ik het toch maar eens proberen.?

We doen een modequiz!

Wie is hoofdontwerper bij Chanel?

?Lagerfeld. Die man van 130 jaar, een soort vampier met duizend ringen aan zijn vingers en een zonnebril op. Ik heb net een documentaire over hem gezien. Ik zou hem weleens op zondagochtend in zijn villa willen tegenkomen.?

Noem drie Engelse modehuizen?

?Burberry. Paul Smith, wat een duur label. In vergelijking met de doorsnee Nederlandse man beschik ik, denk ik, over een bovengemiddelde kennis van mode. Alhoewel… verder dan deze twee namen kom ik niet.?

jelle-de-jong-man-of-style © Fotografie Bop Mulder, Styling Marije Rosenbach

Laatste nieuws

Zie ook