Modern Family met moderne technologie

Breaking. Nog niet eerder gebeurt in televisie-land: Modern Family vervangt filmwerk door iPhones en iPads. In andere wo...

Breaking. Nog niet eerder gebeurt in televisie-land: Modern Family vervangt filmwerk door iPhones en iPads. In andere woorden: Modern Family met moderne technologie. Regisseur Steve Levitan en de cast laten zien hoe ze dat gedaan hebben.

In de veelbesproken aflevering ‘Connection Lost’ (25 februari in Amerika uitgezonden) werden alle camera’s vervangen door iPhones, iPads en MacBooks (en nee, de aflevering werd niet gesponsord door Apple, maar het bedrijf was wel zo aardig om het materiaal beschikbaar te stellen), aldus Buzzfeed.com.

Slapstick met selfiestick

De gehele aflevering bestaat uit aangeschakelde beelden van FaceTime chats tussen Claire (Julie Bowen) die op vliegveld in Chicago zit en de rest van haar familie. En dat is niet alles, want oudste dochter Hayley (Sarah Hyland) laat al een dag niks van zich horen. Moeder Claire moet haar dus ook zien op te sporen. Perfect tijdverdrijf voor op het vliegveld, net als de chats met haar familie, de ongelezen mails en natuurlijk online webwinkels.

Modern Familly Promo still © YouTube

Wist je dat…

  • Elke acteur moest met zijn/haar arm de cameraman’s arm vasthouden om het zo te doen lijken alsof zij de telefoon zelf vasthielden.
  • Een aantal Modern Family-afleveringen al shots bevatten die met de iPhone geschoten waren (o.a. De scene van Manny als mascotte bij een basketbal wedstrijd. De basketbalwedstrijd was een iPhone opname van de wedstrijd van Levitan’s zoon).

In andere media

Ellen had Ed O’Neill uitgenodigd om over deze uitzending te praten.

Beeld: Buzzfeed.com en ABC

Laatste nieuws