Antwerpen: The Jane

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor u. Hier is het niet alleen zie...

Lees ook

the jane antwerpen

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor u. Hier is het niet alleen zien en gezien worden, maar vooral heel erg lekker eten! In Antwerpen ging Mara op bezoek bij het nieuwe restaurant van chef Sergio Herman: The Jane.

Het boek over Sergio Herman’s laatste jaar bij toprestaurant Oud Sluis wordt as we speak gedrukt. Na een jaar schrijven en op en neer reizen naar Zeeland – inclusief de nodige stress, koortslippen en gin-tonics – had ik me voorgenomen even in Amsterdam te blijven. Dat lukte precies twee dagen. Toen opende Sergio alweer een nieuw restaurant: The Jane in Antwerpen. The Jane moest worden zoals Sergio’s ideale vrouw: mooi, kosmopolitisch en sophisticated –maar dan wel met een flinke dosis rock ‘n roll. En dat werd het. Van het door Piet Boon ontworpen interieur tot de 800 kilo wegende kroonluchter uit Beiroet. Van de getatoeëerde keuken tot de neon skull van kunstenaar Kendell Geers. En van de speciaal door G-Star ontworpen kleding van het personeel tot de cocktails in de inpandige Upper Room Bar: alles straalt de visie van Sergio en zijn rechterhand Nick Bril uit, en alles – ja, zelfs de champagne- is speciaal gemaakt voor The Jane. De boodschap is duidelijk: uit eten gaan draait allang niet meer alleen om wat er op het bord ligt, maar ook om de beleving. En dat betekent in Sergio’s geval: mode, design, muziek en kunst. En het eten? Denk Oud Suis, maar dan toegankelijker. En dat maakt het niet minder goed. Alleen al het dessert ‘Vika’, geïnspireerd op Nick’s dochtertje, is een retourtje Antwerpen waard. En dan heb ik nog niets eens over de andere gerechten. Want het boek over Oud Sluis mag dan klaar zijn, Sergio is allang weer aan een misschien nog wel veel spannender verhaal begonnen.

Meer info: www.thejaneantwerp.com

Meer weten over het boek over Sergio Herman’s laatste jaar bij restaurant Oud Sluis? Dat lees je hier!

Laatste nieuws

Zie ook