Amsterdam: Le Garage

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor u. Hier is het niet alleen zie...

le garage amstedam

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor u. Hier is het niet alleen zien en gezien worden, maar vooral heel erg lekker eten! Lees hier over restaurant Le Garage in Amsterdam.

‘Ik sta liever op de markt met een kraam bananen dan in een restaurant zonder linnen op tafel.’ Aldus Joop Braakhekke, romanticus in hart en nieren. In een tijd waarin veel restaurateurs gaan voor back to basic blijft Joop wars van soberheid. En daarom is Le Garage sinds jaar en dag onveranderd: enorme boeketten, perfect gesteven tafellinnen, klassieke gerechten en natuurlijk de rode banken en spiegelwanden die architect Cees Dam ooit bedacht. Wat ook niet is veranderd is de niet aflatende stroom VIP’s die hier komt eten. Sterker nog, zo’n beetje iedereen die in Beau Monde heeft gestaan schuift hier regelmatig aan -inclusief onze eigen oud-hoofdredacteur Mies. Daarmee is Le Garage nog steeds dé plek om te zien en gezien te worden. Vindt Joop niet leuk, als ik dat opschrijf (‘daar gáát het niet om’). Maar sorry Joop, wij houden van mensen kijken. En we vinden het ook niet erg als er mensen naar ons kijken – zeker niet als we onze mooiste jurkjes uit de kast hebben gehaald, want dat doen we als we bij Le Garage komen eten. In the end we weten ook heus wel waar het echt om draait: die onverbeterlijke tonijnpizza, de beste steak tartare van de stad en de champagne die nergens guller wordt geschonken. En natuurlijk om jou Joop. Want hoe hard we ook proberen: we kunnen nergens een flamboyantere gastheer vinden.

Meer info: www.restaurantlegarage.nl

Laatste nieuws