Zwolle: Librije’s Zusje

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor u. Hier is het niet alleen zie...

Lees ook

librijes zusje

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor u. Hier is het niet alleen zien en gezien worden, maar vooral heel erg lekker eten! Librije’s Zusje in Zwolle is dit keer aan de beurt.

Sinds een paar jaar is het ontbijt een van de paradepaardjes van de Nederlandse horeca. Een ideale ontwikkeling, vind ik. Want in de watten gelegd worden is heus niet alleen maar ’s avonds leuk. En kaviaar en champagne smaken voor twaalven stiekem beter dan daarna. Gelukkig begrijpen de betere hotels dat ook en wordt het good old ontbijtbuffet steeds vaker verruild voor een serieuze à la carte kaart. Daarom ontbijt ik tegenwoordig regelmatig in hotels, óók als ik er niet overnacht. Mijn favoriete ontbijt is misschien wel dat van het Hotel van De Librije in Zwolle. In het inpandige tweesterrenrestaurant Librije’s Zusje serveren Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse het mooiste menu dat ik ooit om 08.00 uur in de ochtend zag. Denk gepocheerde kwarteleitjes, een fruitcocktail met vanille en verveine, mini-hamburgertjes of toast met kafstartaar met Amsterdamse ui en BBQ mayonaise. Minpuntje is misschien het interieur; rode tafels en stoeltjes met panterprint… je moet er van houden. Ik los dat op door uitsluitend naar mijn bord te kijken. Geen straf, want zoals we van Jonnie Boer gewend zijn ziet alles er waanzinnig uit. En over geld praten is misschien niet chique, maar toch fijn om te weten: ontbijten bij De Librije kost maar € 39,50 per persoon. Een laatste tip? Ga de avond ervoor bij De Librije zelf dineren. Ik hoeft vast niet uit te leggen waarom.

Meer info: www.librijeszusje.nl

Laatste nieuws

Zie ook

wijn

Wijnhack: in 30 seconden een goedkope wijn een duur smaakje geven

In 30 seconden tover je een goedkoop wijntje om tot een dure variant
Oliebollen, maar net even anders: zo maak je ze

Oliebollen, maar net even anders: zo maak je ze

Als je Oud en Nieuw zegt, bedoel je oliebollen. Die twee zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. We kennen ze met krentjes... en zonder. Eigenlijk blijft het daarbij. Daarom vandaag: variaties op de overheerlijke bollen.