De regels van shoppen tijdens de sale

Het duurt niet lang meer voordat de zomersale van start gaat. Ben jij iemand die gestructureerd de sale doorspit naar d...

Lees ook

saleshoppingtips

Het duurt niet lang meer voordat de zomersale van start gaat. Ben jij iemand die gestructureerd de sale doorspit naar die items die je écht nodig hebt? Of koop je alles wat los en vast zit, gewoon omdat het in de sale is? Wij hebben wat tips voor je om zo optimaal mogelijk te profiteren van de sale, zónder aankopen te doen waar je thuis spijt van hebt!

DO

Plan vooruit! Maak een lijst met de dingen die je wilt kopen, zodat je niet roekeloos te werk gaat. Keep your eyes on the prize: hou je ogen open voor dat ene perfecte leren jasje, en laat je niet afleiden door al die schattige cocktailjurkjes die je écht niet nodig hebt.
Basics, basics, basics! Duidelijk? Mooie witte shirtjes en lingerie kun je het hele jaar door kopen, dus als je in de uitverkoop wat basic items op de kop kunt tikken, scheelt je dat door het jaar heen weer geld!
Overweeg de mogelijkheden. Een mooi jurkje voor een mooi prijsje, maar net iets te lang? Bedenk of je ‘m zelf kunt vermaken of dit voor een prikkie bij de kleermaker kunt laten doen. Is het item deze extra kosten waard?
Shop statementpieces! Statement pieces die oorspronkelijk te duur waren en nu wél in je budget passen? En kun je minstens 5 setjes bedenken om het item te dragen? Doen!
Discount codes! Online aan het sale-shoppen? Google is je beste vriend! Zoek naar kortingscodes!
Voor- en nadelen. Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af. Is een shirtje maar in 1 kleur in de sale, en is de kleur die jij eigenlijk wilde niét in de sale? Vraag je dan af of het prijsverschil je zo veel waard is dat je bereid bent concessies te doen wat betreft de kleur.
Know the rules: kun je het item ruilen als je spijt krijgt? Krijg je dan je geld terug?

DON’T

Gevaarlijk! Raak niet gehecht aan dat ene item dat je aan het begin van het voorjaar wilde hebben, maar dat je eigenlijk nog maar 2 keer kunt dragen voordat het weer de kast in moet tijdens de herfst. Vergeet niet dat de zomers in Nederland kort zijn, en je zomervakantie op dat zonnige eiland ook zo voorbij vliegt.
Koop geen bijna-goede basics. Koop dus geen jeans die nét niet de goede wassing of pasvorm hebben, alleen maar omdat ze in de uitverkoop zijn.
Geen wishful thinking! Dat rokje zit een beetje te strak, maar ik ga toch afvallen. Think twice voordat je zo’n aankoop doet!
 Maak een rekensommetje. Een moeilijk te combineren item in je handen? Bedenk hoe vaak je het item gaat dragen en maak een rekensommetje: wat kost het item per keer dat je het draagt? Is het dat waard?
Don’t settle for less. Droom je nog steeds van dat net iets perfectere leren rokje? Koop dan geen slap aftreksel van je droomobject!
Kijk goed rond, wees niet lui! Misschien heeft winkel A een exacte kopie van dat leuke shirtje van winkel B, voor minder geld! Het loont om wat vergelijkend warenonderzoek te doen voordat je toeslaat!

Laatste nieuws

Zie ook