Feitjes over serums

Huidverzorgingsproducten zijn er in alle soorten en maten. Één van de producten die veel merken aanbieden is een serum....

Lees ook

serumsheader

Huidverzorgingsproducten zijn er in alle soorten en maten. Één van de producten die veel merken aanbieden is een serum. Wat is een serum precies en wat doet het voor onze huid? Je leest ’t hier!

Dr. Gross
Dr. Dennis Gross, dermatoloog en onderzoeker, weet alles ins en outs van huidverzorgingsproducten. “Een serum is een vloeistof op waterbasis, die een grote dosis ingrediënten aan de huid levert.” Een flinke hoeveelheid good-for-you ingrediënten dus, in een kleine hoeveelheid vloeistof.

Olie vs. serum
In de schappen van drogisterijen vind je talloze producten met het label ‘serum’. Echter, veel van deze producten producten bevatten olie, waardoor het eigenlijk geen serum genoemd kan worden. Olie bevat een emolliens, een product om de huid weker te maken. Serums bevatten deze stof niet, waardoor niets de werkzame stoffen tegenhoudt om direct in te werken op de huid.

Gebruik
Een serum kun je het beste aanbrengen op een koude en droge huid. Op die manier werkt het serum het beste en is de kans op irritatie zeer klein. Je brengt een serum dus aan voordat je je dagcrème aanbrengt. Je doet je huid een groot plezier met een serum, dus er is niets op tegen om het product aan je dagelijkse routine toe te voegen.

Huidtype
Kies een serum dat geschikt is voor jouw huidtype, droog/gemengd/vet. Er is voor ieder wat wils! Voor een vette huid kies je een meer waterige substantie, voor een drogere huid een minder waterige en meer vette substantie.

Keuze
Zo’n flesje met een pipetje is natuurlijk leuk, maar je wilt vooral dat het z’n werk doet. Let daarom bij het kiezen van een serum op de ingrediënten: zit er een hoge concentratie werkzame stof in, dan is de kans groter dat het serum het gewenste effect heeft. 

Laatste nieuws

Zie ook