Populaire expositie Alexander McQueen naar Londen

De tentoonstelling Alexander McQueen: Savage Beauty, die in 2011 in het Metropolitan Museum in New York een recordaanta...

Lees ook

mcqueenheader

De tentoonstelling Alexander McQueen: Savage Beauty, die in 2011 in het Metropolitan Museum in New York een recordaantal bezoekers trok, is in 2015 te zien in Londen. Vanaf maart 2015 is de expositie te zien in het Victoria & Albert Museum, maar kaartjes zijn al vanaf vrijdag te koop. De expositie laat een overzicht zien van het werk van de succesvolle Britse ontwerper, die in 2010 zelfmoord pleegde. Lees hier meer!

In 2011 brak de expositie over McQueen alle records en werd één van de 10 best bezochte tentoonstellingen uit de geschiedenis van het Metropolitan Museum. De tentoonstelling laat een overzicht zien van het werk van McQueen, van zijn afstudeercollectie uit 1992 tot zijn laatste, onvoltooide collectie uit 2010. De expositie laat naast zo’n honderd outfits en rond de 70 accessoires ook enkele stukken zien die McQueen ontwierp toen hij bij modehuis Givenchy werkte.

Er was zo veel belangstelling voor de tentoonstelling, dat er al in 2011 een online petitie werd gestart waarin werd opgeroepen om de tentoonstelling naar andere steden te krijgen.

De tentoonstelling is van 14 maart tot en met 19 juli 2015 te zien, dus mocht je dan toevallig in de Britse hoofdstad zijn: grijp je kans en koop vrijdag alvast kaartjes voordat het te laat is!

Laatste nieuws

Zie ook