App ASAP54 herkent fashion items

Voor elk wissewasje is tegenwoordig een app. Met de nieuwe app ASAP54 kun je nu fashion items identificeren. Maak een f...

Lees ook

appasap54

Voor elk wissewasje is tegenwoordig een app. Met de nieuwe app ASAP54 kun je nu fashion items identificeren. Maak een foto van het kledingstuk en de app vertelt je van welk merk het is en waar je het product kunt kopen. Cara Delevigne is al fan van de app en modebedrijven als Net-a-Porter en Topshop hebben zich al aangesloten bij de database van ASAP54. De perfecte app voor elke fashionista! .

ASAP54 werkt op dezelfde manier als Shazam, een app waarbij op basis van een kort muziekfragment een nummer wordt herkend. De nieuwe app gaat aan de hand van een foto op zoek in een database en geeft vervolgens informatie over het gefotografeerde kledingstuk. Daarbij krijg je informatie over verkoopadressen. Als het product niet in de database zit, krijg je binnen 24 uur een mail met daarin 5 producten die lijken op het gezochte item.

De app is ontwikkeld door het bedrijf van Daniela Cecilio, uit frustratie dat ze soms producten die ze wilde kopen online niet kon vinden: “Ik ben erg visueel ingesteld en vond het soms moeilijk om te omschrijven wat ik had gezien, waardoor het lastig werd op een kledingstuk op Google te vinden. Ik wilde een eenvoudige manier bedenken om te vinden wat ik zocht. Ik vind het geweldig dat ik nu de garderobe van andere mensen kan gebruiken als inspiratie.”

De app is nu gratis te downloaden via iTunes!

Laatste nieuws

Zie ook