Tv-tip: Bloed, zweet en blaren

Noteer alvast in je agenda: vanaf zaterdag 22 maart start de nieuwe televisieserie Bloed, zweet en blaren, gepresenteer...

Lees ook

Ballet

Noteer alvast in je agenda: vanaf zaterdag 22 maart start de nieuwe televisieserie Bloed, zweet en blaren, gepresenteerd door Cornald Maas. Deze 8-delige serie over Het Nationale Ballet legt de fascinerende levens bloot van de dansers en de mensen achter de schermen bij Het Nationale Ballet.

Het is tijd om de supertalenten van dit ballet aan het brede publiek te presenteren. Ballet is extreem veeleisend voor lichaam en geest. Blessures zijn aan de orde van de dag en een danser of danseres op het hoogste niveau met de leeftijd van 35 jaar wordt al oud genoemd. Zo weet de 32-jarige danser Alexander dat hij aan zijn laatste jaar is begonnen. Zijn lichaam laat hem in de steek. Tussen de operaties door staat hij nog op het podium, zijn pijn verbijtend.

Ballet vraagt ook offers op persoonlijke vlak. Prima ballerina Igone de Jongh bereidt zich voor op een van de zwaarste balletten. Hoe verdeelt ze haar tijd tussen repetities en de opvoeding van haar zoontje? Ook dansers Isaac en Victoria – een liefdespaar – zien zich voor een dilemma geplaatst. Isaac is net gepromoveerd tot eerste solist en ziet in Amsterdam zijn toekomst. Victoria krijgt het aanbod om in het prestigieuze Rusland te dansen en ‘nee’ zeggen lijkt geen optie. Immers, carrières zijn te kort om op een tweede kans te wachten.

Bloed, zweet en blaren start op zaterdag 22 maart en wordt 8 weken lang om 21.20 uur uitgezonden op Nederland 2 bij de AVRO.

Laatste nieuws

Zie ook