Lifestyle tip: 12 Years a Slave

Vanaf morgen draait de film 12 Years a Slave in de bioscoop. Afgelopen weekend sleepte de film al een BAFTA award in de...

Lees ook

Naamloos-1

Vanaf morgen draait de film 12 Years a Slave in de bioscoop. Afgelopen weekend sleepte de film al een BAFTA award in de wacht voor de beste leading actor (Chiwetel Ejiofor). Een echte must see!

12 Years a Slave vertelt het ongelofelijke verhaal van Solomon Northup. De film speelt zich af in de 19e eeuw, voor de Amerikaanse burgeroorlog. Solomon leeft als vrije zwarte man met zijn gezin in New York, maar wordt verkocht als slaaf in het zuiden. Hij vecht om te overleven, maar vooral ook om zijn waardigheid te behouden. Hij wordt hier geconfronteerd met de wreedheid van een slaveneigenaar (Michael Fassbender) en onverwachte vriendelijkheid. Na 12 jaar ontmoet hij een Canadees (Brad Pitt) die zijn leven voorgoed verandert.

De film is ook genomineerd voor een aantal Oscars, namelijk voor Beste Film, Beste Mannelijke Hoofdrol, Beste Mannelijke Bijrol, Beste Vrouwelijke Bijrol en Beste Regisseur.

Dus heb je komend weekend nog een avondje vrij, dan is dit een echte aanrader!

Laatste nieuws

Zie ook