Lies Visschedijk, leading lady van ‘Soof’

Actrice Lies Visschedijk kruipt voor Soof in de huid van Sophie. Wij spraken Lies over haar panterprint ochtendjas en k...

Lees ook

Header soof

Actrice Lies Visschedijk kruipt voor Soof in de huid van Sophie. Wij spraken Lies over haar panterprint ochtendjas en kooklessen uit deze Bridget Jones-achtige film, compleet met hilarische situaties en uit de hand gelopen taferelen.

Soof?

“Ik had nog wel zestig dagen willen doordraaien. Dat het op de set heel gezellig is, wil niet zeggen dat de film briljant is, maar je voelt wel een soort vanzelfsprekendheid en gezelligheid. Ik ben supertrots op ‘Soof’, moet erom lachen en huilen.”

Kleding?

“Het leukst vond ik ‘mijn’ panterprint ochtendjas. De lekkerste maar ook lelijkste ochtendjas van Nederland. Of ik hem meegenomen heb? Nee. Wel een rood Vanilia rokje waar ik veel complimenten mee oogst.”

Kookles?

“Om een geloofwaardige cateraar te spelen, ging ik in de leer bij Wessel Holleman. Hij gaf me snij- en kookles in de cateringbus van een andere filmset, waar toevallig een deel van de crew van ‘Gooische vrouwen’ aan het werk was. Ze hebben me de hele dag gepest: ‘Mevrouw, de saté is niet goed’.”

Première?

“Is altijd een tikje ongemakkelijk. Maar twee valium en een glaasje champagne en ik straal!”

Laatste nieuws

Zie ook