Everything you always wanted to know: Lingerie

Wel mee in de wasmachine, of toch niet? En is online dat ene mooie setje kopen nu wel zo’n goed idee? Beau Monde zet 10...

Lees ook

lingerieheader

Wel mee in de wasmachine, of toch niet? En is online dat ene mooie setje kopen nu wel zo’n goed idee? Beau Monde zet 10 handige lingerie tips voor je op een rijtje.

1) Koop lingerie altijd in een lingeriespeciaalzaak. U heeft namelijk niet één vaste maat. Uw cup en omvang verschillen niet alleen per merk, maar ook per model van hetzelfde merk.

2) Het belangrijkste is dat de band onder uw borst goed zit; hier haalt de bh de meeste steun uit; de schouderbandjes zijn van minder belang.

3) Wanneer u de bh aantrekt, doe dan eerst de armen door de opening, leun vervolgens iets naar voren en schep als het ware de borsten in de bh. Ga rechtop staan en maak de haakjes achterlangs vast. Zo zit de bh meteen het mooist en voorkomt u dat de stof draait.

4) Vaak hangt de ene borst iets lager dan de ander; u lost dit makkelijk op door het ene bandje iets hoger te verstellen dan de ander.

5) Lingerie kan gewoon in de wasmachine. Wel in een apart waszakje, nooit warmer dan 30 graden en laat wasverzachter achterwegen. Dit haalt de rek uit de oh zo belangrijke elastische zijstukken van de bh die juist voor stevigheid zorgen.

6) Draagt u graag witte shirtjes en blousejes, kies dan voor een rode bh. Rood onder wit valt niet op, en het is heel wat sexier dan een nude- of huidkleurige bh.

7) Beugels mogen nooit prikken in de oksel. Doen ze dit wel, dan heeft u een verkeerd model aan, of klopt de maat niet.

8) Neem een strakzittend hemdje of shirtje mee als u een nieuwe bh gaat kopen. Zo kunt u meteen checken of u geen ‘dubbele’ borst heeft, en of de bh niet te aanwezig is onder uw kleding.

9) Goede lingerie is niet voor niets niet goedkoop. Bij een goede bh worden zo’n 45 verschillende onderdelen gebruikt, die veelal met de hand aan elkaar genaaid worden en die ook na veel wassen en dragen hun kwaliteit behouden.

10) De beste manier om uw bh’s te bewaren, is ze niet dubbel te vouwen, maar ze opengevouwen in een la te leggen.

Met dank aan de lingerie experts van Marie Jo en PrimaDonna.

lingerie

Laatste nieuws

Zie ook