Comeback voor modehuis Jean Patou

Het Franse modehuis Jean Patou gaat een comeback maken in de mode-industrie. De directie van het merk is al in gesprek...

Lees ook

headerjean

Het Franse modehuis Jean Patou gaat een comeback maken in de mode-industrie. De directie van het merk is al in gesprek met een aantal ontwerpers, dat meldde vicepresident Bruno Cottard in een interview met Women’s Wear.

Cottard zegt in het interview dat er al plannen klaar liggen voor de herlancering van het merk en dat ook de huisstijl al bepaald is. De directie is in gesprek met ontwerpers die eventueel in zee willen gaan met het modehuis. De bedoeling is dat Patou zijn comeback maakt tijdens de Fashion Week in Parijs in 2014.

Het modehuis sloot in 1987 zijn deuren. Jean Patou begon in 1912 een kleine modesalon in Parijs. Nadat de ontwerper had gevochten in de Eerste Wereldoorlog, heropende hij zijn salon in 1919. Zijn creaties waren altijd sportief, stijlvol en comfortabel. Daarnaast was hij 1 van de pioniers in het ontstaan van modieuze tennisoutfits en gebreide zwemkleding.

In het verleden hebben al veel grote namen voor het Franse modehuis gewerkt, zoals Karl Lagerfeld, Jean Paul Gaultier en Christian Lacroix.

Laatste nieuws

Zie ook