Het dieet van: Eva Longoria

Weinigen weten dat Eva Longoria vóór haar sterrenstatus bijbeunde als aerobicsinstructrice in een sportschool. Opmerkel...

Evadieet

Weinigen weten dat Eva Longoria vóór haar sterrenstatus bijbeunde als aerobicsinstructrice in een sportschool. Opmerkelijk want de ‘Desperate housewives’-actrice ‘háát’ cardio. Wij onthullen hoe de lovely latina toch haar maatje 34 behoudt.

“Je maakt me blij met gewichts- en buikspieroefeningen maar echt: de crosstrainer haat ik en ik walg van joggen. Ik doe die dingen dan ook slechts vijf tot tien minuten als warming up voor mijn échte workout”, aldus Eva, die zich niet schaart in het rijtje actrices die beweren van nature slank te zijn. Sporten is voor Eva naar eigen zeggen een must om haar levensstijl als ‘foodie’ vol te kunnen houden.

De slechts 1.57m. tellende brunette kreeg na haar scheiding van Tony Parker in 2011 geen hap meer door haar keel en viel toen kilo’s af. Die heeft de geboren Texaanse, die een restaurant in Los Angeles bestiert en een eigen kookboek uitbracht, er inmiddels weer aangegeten. “Voornamelijk met Mexicaanse gerechten als tortilla’s met zelfgemaakte quacamole en salsa. Maar ik ben ook fameus om mijn zelfgebakken bananenbrood. En voor een goede pasta mag je mij altijd wakker maken.”

Om de kilo’s van haar petite gestalte te weren, sport La Longoria met een personal trainer. Na een cardiomomentje – “dat versnelt je harslag, waardoor je vet verbrandt” – doet Eva crunches op een speciale fitnessbal. Deze worden gevolgd door lunges, stappen zijwaarts met een elastieken band om de benen (“goed voor een strakke derrière”), squats in diverse variaties en een ouderwets portie gewicht hangen.

Eva laat zich drie maal per week flink afbeulen zodat ze in haar vrije tijd niets hoeft te doen. “Dan sta ik liever in mijn keuken, een vijfgangendiner kokend voor vrienden.”

Wat vind jij van haar sportfilosofie?

Laatste nieuws