Vivienne Westwood adviseert kwalitatieve kleding

Britse modeontwerpster Vivienne Westwood wil dat mensen, en dan vooral mensen met weinig geld, minder kleding kopen. Ze...

Lees ook

vivienne

Britse modeontwerpster Vivienne Westwood wil dat mensen, en dan vooral mensen met weinig geld, minder kleding kopen. Ze geeft het advies om kwaliteit voor kwantiteit te laten gaan wat betreft kleding. Dit liet Westwood direct na haar eigen voorjaarsshow tijdens London Fashion Week aan Telegraph weten.

Westwood: “Koop minder. Maak goede keuzes”, zei Westwood. “Koop kleding die lang meegaat. Kwaliteit, geen kwantiteit. Iedereen koopt veel te veel kleding. Ik weet het, ik heb geluk. Ik kan zoveel kleding lenen als ik wil. Maar ik haat het om te veel kleding te hebben. En ik denk dat vooral arme mensen heel voorzichtig moeten zijn. Arme mensen moeten geen goedkope kleren kopen. Koop niet zes goedkope stukken, koop één stuk dat je echt mooi vindt. Koop niet zomaar iets. Mensen moeten investeren in de wereld, niet in mode.”

Ook vindt Westwood dat mensen meer aandacht moeten schenken aan cultuur, in plaats van aan winkels. “Als je in een stad woont, ga naar een kunstgalerie. Ontwikkel andere waarden, verdiep je in het verleden, verdiep je in de mensheid.”

Laatste nieuws

Zie ook