Carlijns Beautyblog: Ontstress in 7 stappen

Als ik stress heb, zie ik er gewoon niet uit. De grauwe huid en donkere kringen rond mijn ogen spreken dan boekdelen: ik...

Lees ook

Celebrity Sightings In London - February 18, 2013Als ik stress heb, zie ik er gewoon niet uit. De grauwe huid en donkere kringen rond mijn ogen spreken dan boekdelen: ik moet ontspannen! Een dagje kuuroord? Héél fijn, maar totaal niet nodig. Je kunt veel makkelijker ontstressen. Lees verder voor mijn de-stress stappenplan.

1.Kap met koffie
Koffie maakt je nog haastiger, skip de koffie en ga in plaats daarvan voor een kopje kruidenthee.

2.Natuur
Een mentale oppepper als je er even doorheen zit; neem een kijkje door het raam. Klinkt vreemd, maar uit onderzoek blijkt dat het rustgevend is om naar buiten te kijken. Het is goed voor onze mentale gesteldheid als we verbonden zijn aan de natuur, en een blik door het raam kan daar blijkbaar voor zorgen. Jezelf een bosje bloemen cadeau doen is daarom ook helemaal niet verkeerd.

3.Kus
Soms ben je zo druk met alles dat je nergens meer oog voor hebt en alleen met jezelf bezig bent. Dagelijks een lange, intense kus (minimaal tien seconden) zorgt ervoor dat je je een stuk minder geïsoleerd voelt én het werkt rustgevend.

4.Rek & strek
Eerlijk gezegd zie ik mezelf dit nog niet zo snel doen op het werk, maar rekken achter je bureau is erg goed, helemaal als je de hele dag achter een computer zit. Beetje te beschamend? Een wandeling buiten tijdens de lunch doet ook wonderen, helemaal als de zon schijnt.

5.Lucht je hart
Zeggen waar je mee zit verlicht stress.

6.Vergeet en vergeef
Opgebiecht waar je mee zit? Dan is het tijd om te stoppen met negativiteit. Je kunt het bloed van je collega misschien wel drinken omdat ze je met bergen werk heeft opgezadeld, maar mensen vergeven is nodig om helemaal zen te worden. Overstuur zijn kost namelijk teveel energie. Laat het los.

7.Speel een spelletje
Altijd wat geïrriteerd als je zoontje te veel herrie maakt als hij met zijn Playstation speelt? Tijd om dat ding zelf eens uit de kast te pakken. Onderzoek wees uit dat het zorgt voor afleiding, waardoor het lichaam niet bezig is met stress. Ook kan het je humeur flink doen verbeteren. Het spelletje moet daarvoor moeilijk genoeg zijn, maar je geen extra druk geven.

Wat doe jij om helemaal te ontstressen?

Laatste nieuws

Zie ook